Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 568 kJ / 1 331 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,74 g |
Tuky | 81,30 g |
Vláknina | 24,25 g |
Cholesterol | 152 mg |
Sodík | 2,16 g |
Sůl | 5,20 g |
Sacharidy | 94,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do většího širšího kastrolu dáme rozehřát (ne rozpálit) sádlo (olej).
Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k sádlu. Mícháme, až cibule zesklovatí, pak přidáme očištěnou a na kolečka (1/2 cm) nakrájenou mrkev, na půlkolečka nakrájený kabanos, na plátky pokrájený česnek (1 stroužek ponecháme stranou) a na kostky nakrájené brambory.
Krok 3: Vše orestujeme, zasypeme hladkou moukou, řádně promícháme, přisypeme papriku, promícháme a zalijeme studenou vodou. Za častého promíchávání uvedeme do varu (konzistence by měla být jako zahuštěná polévka) a necháme asi 10 min. pomalu provařit.
Krok 4: Poté přidáme na kostky (asi 3x3 cm - ne menší) nakrájenou kapustu (bez košťálů), mírně osolíme, přidáme koření a pod pokličkou za občasného míchání dusíme asi 10 min.
Krok 5: Ke konci přidáme prolisovaný poslední stroužek česneku pro vůni. Pak ochutnáme, jestliže je potřeba, tak ještě chvíli podusíme, dosolíme a můžeme podávat s čerstvým pečivem nebo chlebem.
Zveřejněno 17. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapustový eintopf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZVP5
Moje poznámka
Kapustový eintopf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZVP5
Nejnovější recepty
Wrapy ze strouhané zeleniny
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno 27. 7. 2025 17:18:26
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno 27. 7. 2025 07:51:48
Domácí Mila oplatky
Přidáno 27. 7. 2025 05:01:03
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švýcarské kokosové sušenky
HanaS92 před 55 minutami
Křehké máslové sušenky
HanaS92 před 1 hodinou
Cuketové Míša řezy
PavlaHr před 2 hodinami
Brambůrky v mikrovlnce
Eliska123jidlo před 3 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Michaela1278 před 4 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Pikantní švestkové chutney
rprenosilova před 5 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
zizimar před 6 hodinami
Švestková buchta
pe3cek před 6 hodinami
Kynuté borůvkové knedlíky
Nela2025 před 7 hodinami
Tématické fráze:
eintopf,
eintopf recept,
recepty s kapustou,
recept eintopf,
recept na eintopf,
eintopf recepty,
aintopf,
čočkový eintopf,
vaření v titanovém nádobí,
vaření v titanovém hrnci,
titanové nádobí recepty,
recepty eintopf,
recept s kapustou,
polévka eintopf,
recepty pro titanové nádobí,
recepty na eintopf,
jídlo eintopf,
titanové nádobí-recepty,
recepty titanové nádobí,
kapustový
Suroviny:
kapusta,
sádlo,
mouka hladká,
cibule,
česnek,
mrkev,
brambory,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
kabanos,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
kmín celý,
voda
Komentáře (60)
Díky i dalším kuchařinkám za to, jak recept pořád ožívá novými ingrediencemi a tak si krásně žije svým životem...
Veľký pozdrav a
(Prikladám nedokonalý dôkaz.)
Elizo
Pěkný recept... Kapustu máme rádi, takže ukládám. Prostě to umíš, no...
Od oběda chodím neobvykle často přes kuchyň
my to voláme kelový (pre cz kapustový) prívarok
dávam bodík
Miri, ty fotky jsou k "sežrání", normálka jsem z nich dostala hlad. A eintopfy mám moc ráda, mňam