Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 568 kJ / 1 331 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,74 g |
Tuky | 81,30 g |
Vláknina | 24,25 g |
Cholesterol | 152 mg |
Sodík | 2,16 g |
Sůl | 5,20 g |
Sacharidy | 94,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do většího širšího kastrolu dáme rozehřát (ne rozpálit) sádlo (olej).
Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k sádlu. Mícháme, až cibule zesklovatí, pak přidáme očištěnou a na kolečka (1/2 cm) nakrájenou mrkev, na půlkolečka nakrájený kabanos, na plátky pokrájený česnek (1 stroužek ponecháme stranou) a na kostky nakrájené brambory.
Krok 3: Vše orestujeme, zasypeme hladkou moukou, řádně promícháme, přisypeme papriku, promícháme a zalijeme studenou vodou. Za častého promíchávání uvedeme do varu (konzistence by měla být jako zahuštěná polévka) a necháme asi 10 min. pomalu provařit.
Krok 4: Poté přidáme na kostky (asi 3x3 cm - ne menší) nakrájenou kapustu (bez košťálů), mírně osolíme, přidáme koření a pod pokličkou za občasného míchání dusíme asi 10 min.
Krok 5: Ke konci přidáme prolisovaný poslední stroužek česneku pro vůni. Pak ochutnáme, jestliže je potřeba, tak ještě chvíli podusíme, dosolíme a můžeme podávat s čerstvým pečivem nebo chlebem.
Zveřejněno 17. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapustový eintopf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZVP5
Moje poznámka
Kapustový eintopf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZVP5
Nejnovější recepty
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 5 hodinami
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Zavařené houby v láku
Přidáno před 18 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Katův šleh po mém
Jandulice před 36 minutami
Pečená švestková povidla
Ludvikova před 1 hodinou
Bramborové placičky
Karel kuchtik před 2 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
janika491968 před 3 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
olivka před 4 hodinami
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
gatear před 15 hodinami
Langoše z jogurtu
EvaCh před 15 hodinami
Afrika řezy
dadmilka před 16 hodinami
Cuketová pochoutka
marunda před 17 hodinami
Vdolečky
gabrielamachova23 před 17 hodinami
Tématické fráze:
eintopf,
eintopf recept,
recepty s kapustou,
recept eintopf,
recept na eintopf,
eintopf recepty,
aintopf,
čočkový eintopf,
vaření v titanovém nádobí,
vaření v titanovém hrnci,
titanové nádobí recepty,
recepty eintopf,
recept s kapustou,
polévka eintopf,
recepty pro titanové nádobí,
recepty na eintopf,
jídlo eintopf,
titanové nádobí-recepty,
recepty titanové nádobí,
kapustový
Suroviny:
kapusta,
sádlo,
mouka hladká,
cibule,
česnek,
mrkev,
brambory,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
kabanos,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
kmín celý,
voda
Komentáře (60)
Díky i dalším kuchařinkám za to, jak recept pořád ožívá novými ingrediencemi a tak si krásně žije svým životem...
Veľký pozdrav a
(Prikladám nedokonalý dôkaz.)
Elizo
Pěkný recept... Kapustu máme rádi, takže ukládám. Prostě to umíš, no...
Od oběda chodím neobvykle často přes kuchyň
my to voláme kelový (pre cz kapustový) prívarok
dávam bodík
Miri, ty fotky jsou k "sežrání", normálka jsem z nich dostala hlad. A eintopfy mám moc ráda, mňam