Medvědí chleba
Tento menší chutný chléb připravíme velmi snadno za pomoci domácí pekárny. S jarními bylinkami v těstě bude krásně vonět, zejména pak po medvědím česneku. Chléb si vycháte k snídani i svačině třeba s čerstvým máslem a solí.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 629 kJ / 1 345 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,65 g |
Tuky | 28,81 g |
Vláknina | 21,93 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 225,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny ingredience dáme do pekárny v uvedeném pořadí a pekárnu nastavíme na program Těsto.
Krok 2: Po vykynutí těsto vyjmeme, olejem vymažeme formu na biskupský chlebíček, vložíme do ní těsto a necháme ještě půl hodiny kynout. Troubu předem rozpálíme na 200 °C.
Krok 3: Před pečením potřeme chléb vodou smíchanou s octem a dáme do trouby. Chléb potíráme i v průběhu pečení. Pečeme 30-40 minut.
Krok 4: Zda je chléb upečený, zkusíme špejlí, po vyjmutí musí zůstat suchá. Po upečení necháme vychladnout.
Zveřejněno 12. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medvědí chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQv5
Moje poznámka
Medvědí chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQv5
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 15 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 15 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 15 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 15 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí maso na medu
VerkaDvorakova před 11 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Zinockaslup před 24 minutami
Bramborové knedlíky s rohlíkem
Mizera před 1 hodinou
Klasické palačinky
Vendeliin před 2 hodinami
Nadýchaná piškotová roláda
lunav1 před 3 hodinami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
fossa před 5 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Suumaa před 14 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Martina5672 před 14 hodinami
Dort z palačinek
Martina5672 před 14 hodinami
Řezy raffaelo
Martina5672 před 14 hodinami
Tématické fráze:
proč se dává ocet do chleba,
proč se dává do chleba ocet,
pečení chleba,
biskupský chlebíček z žitné chlebové mouky,
proč ocet do chleba,
recept na biskupský chléb,
jak vypada medvědí česnek,
proč dát ocet do chleba,
proč se dává ocet do těsta,
cesnek uci,
proč potírat chléb vodou,
pečeme chleba s česnek,
proč se dava do testa ocet,
ocet do chleba,
proc ocet do testa,
proč se dává do pečiva ocet?,
proč se dává olej do těsta na chleba,
proč se přidává ocet do těsta na chleba?,
chleb pečeny s medvědim česnekem,
medvědí pečení chleba
Suroviny:
voda,
ocet,
olej,
sůl,
cukr,
mouka chlebová hladká,
mouka tmavá chlebová žitná,
droždí čerstvé,
pažitka,
česnek mědvědí,
libeček,
kmín celý,
olej,
ocet
Komentáře (12)
Jo, ještě +9