Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninové řízečky - cuketa a patizon

Cukety a patizon, obalované v klasickém trojobalu, s vařenými bramborami a svěžím salátem jsou pokrmem, který vystihuje prázdninovou pohodu a chvíle u rodinného stolu. Rozpalte pánev a užijte si dosyta letní zeleninovou sezónu!

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

strakule

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie167 kJ /
40 kcal
Bílkoviny1,63 g
Tuky0,06 g
Vláknina2,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,95 g
Sůl12,38 g
Sacharidy7,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu i patizon omyjeme, patizon zbavíme jadérek. Krok 2: Oboje nakrájíme na 1 cm silné plátky, které lehce posolíme a posypeme vegetou. Krok 3: Obalujeme v klasickém trojobalu, přičemž nejdříve začneme s cuketovými kolečky. Krok 4: Než začneme obalovat patizon, přidáme do rozšlehaného vajíčka prolisovaný česnek. Krok 5: Řízečky smažíme dozlatova na pánvi v rozehřátém oleji, či ve fritéze. Krok 6: Podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší, či jen tak k zakousnutí.

TIP: Jak připravit svěží jogurtový dresink

Zveřejněno 16. 9. 2009

Poznámka autorky strakule

Kdo nechce sypat jednotlivé kousky, může vegetu smíchat s moukou a rovnou obalovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N9zv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N9zv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zdá se mi, že patisony na nějaký čas úplně vymizely, teď už se ale naštěstí znovu objevují i na pultech, což je moc dobře. Jako děcka jsme je milovali. Tento recept určitě letos zařadíme.😉

S přidáním česneku do vajíčka výtečné :yes::yes::yes:, já jsem ještě přidala chilli :-p

jdu na to-dostala jsem patizon,a poprvé to budem jíst,tak snad to bude všem chutnat...dík za rady :-)

Vyzkoušeno s cuketou - nechal jsem ji po posolení vypotit a přebytečnou vodu slil a otřel, místo vegety jen pepř, dále jsem neodolal zkusit česnek do vajíčka (nejen prolisovaný, ale rozetřený na pastu), a jelikož to byla "dospělá" cuketa, tak to byly takové půlměsíce :-D Díky tomu to jedla i manželka, nemá ráda ta semínka uprostřed :yes: Díky za inspiraci :-K

Alena Michálková 5. 10. 2010 08:20
Je to jedno z velmi oblíbených jídel v naší rodině.Jen česnek nedávám na cuketku,ale prolisuji ho do více osoleného bílého jogurtu. Bez toho se to u nás neobejde a jeden kelímek jogurtu určitě nestačí. Je to lepší a výraznější, než nasládlá chuť tatarky.Jen je to jídlo na páteční večer nebo sobotní oběd, aby člověk mohl mezi lidi!:-p:yes:

David Rektořík 28. 6. 2010 19:56
Cuketu jsem dnes poprvé koupil v obchodě a už se těším na zítřejší oběd, přičemž pevně doufám, že bude vypadat stejně krásně jako na těch fotkách u receptu :-p:-)..a taky tak bude i chutnat:yes:

znám a proto je mam zítra k obědu dlouho jsem si je neusmažil tudíš ani dlouho nejedl tak už se těším:yes:

děkuji, je to klasika, ale já na ni nedám dopustit :-D

znám a proto mohu přidat:yes::-D:-p

Tématické fráze:
patizon recepty, obalovaný patizón, patizon recept, patison recepty, recepty patizon, smažený patizón, patizon, patizon, patizon, patizon, recept na patizon, recept patizon, obalovana cuketa, rizky z patizonu, cuketové řízečky, recepty z patizonu, patizon řízky, patizon smazeny, řízky z cukety, patizon jako řízek

Suroviny:
cuketa, patizon, vegeta, česnek, sůl, mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu