Taliány
Dříve velmi známá a takřka všude dostupná pochutina se pomalu vytratila z prodejních pultů. Podle tohoto receptu si je však můžete připravit doma a zavzpomínat nebo ochutnat masovou pochoutku z dob rodičů a prarodičů.
Suroviny pro 1 dávka
1 kg
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 743 kJ / 3 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 155,74 g |
Tuky | 294,49 g |
Vláknina | 1,13 g |
Cholesterol | 670 mg |
Sodík | 12,50 g |
Sůl | 31,24 g |
Sacharidy | 2,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Taliány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKmE
Moje poznámka
Taliány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKmE
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 6 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 7 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 10 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 11 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 19 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
Jarin57 před 56 minutami
Fofr broskvový koláč
Jarda1972 před 1 hodinou
Kuřecí stehna - jedna báseň
Skogfiolens před 1 hodinou
Cuketová buchta
miryg13 před 2 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Veronikalll před 4 hodinami
Thajské curry
Trol60 před 4 hodinami
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 4 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 7 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 7 hodinami
Tématické fráze:
talián uzenina jak připravit,
talián,
taliany,
recept na taliany,
talián uzenina,
příprava taliánů,
taliáni recept,
taliány recept,
jak dlouho vařit taliány,
talián recept,
taliáni jak je připravit,
jak se připravují taliáni,
taliáni,
jak připravit taliány,
vyroba talianu,
taliáni jak dlouho vařit,
taliáni jak se jí,
jak vařit taliány,
co je talián,
talián příprava
Suroviny:
plecko telecí,
lalok vepřový,
ramínko vepřové,
sůl,
rychlosůl,
pepř mletý,
zázvor,
kardamom,
česnek
Komentáře (13)
haolza:
Cituji http://www.obchod.heroldreznickepotreby.cz/67-rych...:
Solící dusitanová směs (tzv. rychlosůl) se používá k nakládání a předúpravě masa, určeného pro další zpracování do masných výrobků, klobás, salámů, sekané, uzených mas, konzerv a polokonzerv. Zajišťuje stabilitu vybarvení a chuťové vlastnosti masných výrobků. Přispívá ke zvýšení údržnosti a podílí se na vytvoření chuti a vůně masných výrobků, chrání tuky v mase a masných výrobcích před oxidací a zajišťuje vznik typického růžového zbarvení nakládaných masných výrobků.
Na této adrese ji také lze koupit - 1 kg za 18 Kč, ale s poštovným vyjde na 179 Kč. To bude lepší ta TETA !