 
		
Suroviny
Porce: minim. 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 058 kJ / 2 643 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 152,67 g | 
| Tuky | 134,98 g | 
| Vláknina | 41,46 g | 
| Cholesterol | 552 mg | 
| Sodík | 2,18 g | 
| Sůl | 5,29 g | 
| Sacharidy | 190,32 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do velké pánve hodíme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme sádlo a vyškvaříme do voňava a křupava.
	Krok 2: Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek na plátky a maso pokrájené na menší kostky. Osolíme, opepříme a zprudka restujeme, dokud se nám maso nezatáhne.
	Krok 3: Přidáme lilek pokrájený na kostičky, papriku na nudličky, kedlubnu na tenké půl nebo čtvrt plátky.
	Krok 4: Vsypeme propláchnutou a na sítku okapanou rýži a vše promícháme.
	Krok 5: Nakonec vsypeme natě, případně dosolíme.
	Krok 6: Zapékací mísu nebo pekáč zlehka vymažeme sádlem a poklademe oškrábanými a na půl cm kolečka nakrájenými bramborami, zlehka osolíme a navrstvíme masozeleninovou směs z pánve. Nahoru naklademe na kolečka nakrájená rajčata,přidáme vývar a přiklopíme.
	Krok 7: Pečeme v troubě vyhřáté na 200 st. cca hodinu. Pak bez pokličky ještě 30 minut. Pokud je třeba, podléváme vývarem. Ale zelenina pustí šťávy dost.
Zveřejněno 17. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Srbský džuveč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gDPY
Moje poznámka
					 
				
Srbský džuveč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gDPY
Nejnovější recepty
	
			 
	
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Plněné okurky s kapií
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Bramborovo-cibulový krém se slaninou
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Malé housky nebo rohlíčky
Evculina84 před 7 hodinami
	
			 
	
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 9 hodinami
	
			 
	
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 9 hodinami
	
			 
	
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 11 hodinami
	
			 
	
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 13 hodinami
	
			 
	
	
Krkovička z trouby
bint2103 před 13 hodinami
	
			 
	
	
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 13 hodinami
	
			 
	
	
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 13 hodinami
	
			 
	
	
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 13 hodinami
	
			 
	
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 14 hodinami
						Tématické fráze:
						
							džuveč, 
						
						
							srbské rizoto, 
						
						
							džuveč recept, 
						
						
							recept na džuveč, 
						
						
							drůbeží džuveč, 
						
						
							srbské rizoto recept, 
						
						
							džuveč v pomalém hrnci, 
						
						
							jehněčí džuveč, 
						
						
							džuveč bulharsko, 
						
						
							recept dzuvec, 
						
						
							džuveč.cz, 
						
						
							recepty džuveč, 
						
						
							džuveč.cz, 
						
						
							džuveč recepty, 
						
						
							džuveč s rybou, 
						
						
							dřuveč, 
						
						
							srbský dřuveč, 
						
						
							recepty na dzuvec, 
						
						
							recept na srbské rizoto, 
						
						
							srbské plátky
						
					
						Suroviny:
						
							maso jehněčí, 
						
						
							slanina, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							lilek, 
						
						
							kedlubna, 
						
						
							lusk paprikový, 
						
						
							rajče, 
						
						
							brambory, 
						
						
							rýže, 
						
						
							nať petrželová, 
						
						
							vývar, 
						
						
							pepř drcený, 
						
						
							sůl
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
	 
 
 
	 
	 
	 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (27)
Tento recept jsem ještě nevařil zkusím jej, jakmile budou na statku Letařovice prodávat České jehněčí. (Mají jej v turnusech)
🤔Pamatuji džuveč již z menzy VŠZ v Suchdole v osmdesátých letech, jenže to se nedá s tímto rovnat. Ale tenkrát už mi chutnalo🤩, nojo, a taky mi bylo 46 míň 😋
děkuju všem za shlédnutí receptu a hezké komentíky, díky
děkuji všem