Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté jahodové knedlíky

Malé vařené knedlíčky z kynutého těsta v sobě skrývají voňavé a sladké jahody. Na talíři knedlíčky podáváme posypané strouhaným tvarohem nebo kysanou smetanou s moučkovým cukrem a polité máslem.

Hodnocení receptu je 4,9 (55×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 28 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby kynutí

28 min (20 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 3 porce

12-15 knedlíků

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 972 kJ /
1 427 kcal
Bílkoviny39,57 g
Tuky27,70 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 271 mg
Sodík 471 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy250,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí zasypeme cukrem, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Ve zbytku vlažného mléka rozmícháme žloutek. Krok 3: Do mouky vmícháme špetku soli a následně i kvásek. Poté mléko se žloutkem a rozpuštěné, ale vlahé, máslo. Krok 4: Vypracujeme hladké těsto a necháme v teple vykynout. Krok 5: Po vykynutí vyválíme váleček a ukrajujeme kousky. Do těch balíme jahody nebo jiné oblíbené ovoce. Opět necháme vykynout. Krok 6: Knedlíky vložíme do vařící vody a vaříme je asi 4-6 minut. Tento čas je orientační, záleží na velikosti knedlíků. Krok 7: Knedlíky v průběhu vaření vyplavou, potom je otočíme. Krok 8: Pak je vyndáme děrovanou naběračkou a propícháme, aby unikla pára. Krok 9: Podáváme nejlépe se strouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a polité rozpuštěným máslem.

Zveřejněno 4. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté jahodové knedlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qnG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté jahodové knedlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qnG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (53)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Strasne moc dobre a jednoduché :)) i že švýcarskou moukou šli krásně, sice vypadají na prd ale co syn je happy 🤣🤣🤣🤣

Jsou fantastické , přidávám fotku .:-K

moc dobré!

Poprvé ve 31 letech jsem si řekla, že udělám dětem i sobě ovocné knedlíky a mužů říct, že tenhle recept je báječný 😊

jsou dokonalé! Už jsme dokonce letos jednu várky z domácích jahod měli :-8<3

Dělám z krupičky,jsou víc nadýchané než když jsem dělala z mouky,dávám jen jednu lžíci cukru a másla. Pařím 8 min.na pařáčku, na který položím tenkou látku.Foto<3.Z krupičky dělám i tvarohové, jen tvaroh a krupička,těsto co nejmíň tuhé a nechat asi 30 min.aby krupička naboptnala,jsou jak kynuté.

Výborný recept,ovocné knedlíky už jen podle něj.

Jak dlouho asi nechat testo kynout? Dekuji:-)

Vynikající

Výborné knedlíky,nadýchané, vláčné. Určitě jsem je nevařila naposledy. S těstem se krásně pracuje,vyzbylo mi na 12 knedlíků a doba varu 7 minut. Dávám bodík <3;-)

Dnes jsem dělala s meruńkama a jsou výborný .Vařila jsem v páře.Určitě doporučuji.<3<3<3

Dokonalé! Již jsem dělala s jahodami, zítra s meruňkami. Jiné těsto již nedělám.<3:yes:

Dělala jsem s borůvkami - manžel se olizuje ještě teď <3:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:
foto vložím :)

Uděláno,snězeno/teda zčásti <3/.Bylo mi řečeno,prý "kam se hrabou profíci" :-D.Fotku nemám,protože ač chuti výborné,vzhledově nic moc.Příště se snad polepším.Protože příště určitě bude.Dělala jsem je s borůvkama.

mimosa: taky s borůvkama a foto jsem přidala:-K:-8:-p:yes:

eva roubickova 30. 6. 2016 15:44
Bombovy knedliky,jiny recept opravdu nehledejte<3

Luxusní. Vařila jsem ve vodě a měkké,chutné.dělala jsem ze dvou dávek i tak se dobře zpracovalo těsto. Poprvé nemám knedle tuhé, a děti se olizují ještě teď :-)

Minulý týden jsem je zkusila a jsou vynikající.Jen je nevařím ve vodě,ale na páře a dnes je vařím znova :) Díky za recept :)

Neskutečně dobré a povedly se hned napoprvé. Díky za parádní recept :-K .

Jsou fakt moc dobré <3:yes::yes:

Anna:kdysi jsem hledala recept na kynuté knedlíky z polohrubé mouky a našla tyhle
https://www.toprecepty.cz/recept/10528-kynute-kned...
Od té doby jiné nedělám, jen místo sušených kvasnic dávám větší polovinu čerstvého droždí.

Zdravím, nevadí když místo hrubé mouky použiji polohrubou?:-)

zdravim vsechny ekucharky:-K dneska jsem delala knedliky s jahodama a jsou.....................no ja nemohu najit ty spravne slova..............:-8 luxusniiiiiiiiii:-D delala jsem je v pare a jsou nadychane jak perinka,moc dekuji za receptik,urcite je budu delat stale a kdybych mohla tak dam tech bodiku vic nez jeden:yes::yes::yes:

ty nejlepší jaký jsem kdy jedla :yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Začala jsem dávat do kynutých těst místo másla olivový olej a těsto se zdá takové kypřejší a jemnější ještě. :-*

Dneska jsem je dělala k obědu a jsou výborné:-p

Včera jsem je vyzkoušela a jsou to nejlepší knedlíky, jaké jsem kdy jedla. Nadýchané, jemné, kypré těsto:-):-*:yes: Vařila jsem 20 minut na páře. Bála jsem se, že bude těsto řídké, ale nakonec se s ním při mírné podsypání polohrubou moukou krásně pracovalo. A recept na ně si vzala dokonce i moje maminka :yes::yes::yes:

Díky za dobrý recept! Už jsem se s kynutým naučila pracovat, nicméně z něj pořád mám strach a na knedlíky jsem si do teď netroufla. Tvůj recept je ale jednoduchý a výborný! S těstem se dělá super. Sice jsem tam dala povidla (neměla jsem ovoce a mladší syn se po povidlech může utlouct), takže nebyly tak úžasné jako s jahodama, ale píšu si ho a příště kynuté jne z tímhle těstem!:yes::-K:-p

Vypadají skvěle zítra vyzkouší a dám vědět:-p;-)

vyborne:-p

Tématické fráze:
kynuté knedlíky s jahodami, kynute knedliky, jahodové knedlíky z kynutého těsta, kynuté knedlíky recept, knedlíky s jahodami, kynuté knedle s jahodami, kynutý knedlíky s jahodami recept, kynuté knedlíky s jahodami recept, recept na kynuté knedlíky, kynuté sladké knedlíky od babíčky, recept kynute knedliky s jahodami, výborně kynuté knedliky, kynute knedliky s jahodama, kynuty knedlik s jahodami, kynuté knedle, kynuté knedlíky s jahody, kynutý knedlík, testo na kynute knedliky, kynuté knedlíky s jahodovym přelivem, jahodové recepty

Suroviny:
mouka hrubá, droždí čerstvé, mléko, cukr krupice, máslo, žloutek, sůl, jahody, tvaroh na strouhání, cukr moučkový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu