Panenčina kapsička plná restované zeleniny
Plněná panenka pečená v troubě, je skvostný pokrm, který spojuje šťavnatost kvalitního masa s čerstvou chutí nakládané i sezónní zeleniny. Pečením získává zlatavou, křupavou kůrku, zatímco uvnitř je měkká a plná chutí.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 865 kJ / 924 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,03 g |
Tuky | 37,29 g |
Vláknina | 13,90 g |
Cholesterol | 242 mg |
Sodík | 241 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 34,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou panenku nakrájíme na širší plátky nebo na motýlka. Opatrně naklepeme, osolíme a opepříme.
Krok 2: V pánvi na oleji z rajčat a másle orestujeme na kostičky nakrájenou 1 cibuli, cuketu a sušená rajčata. Směs jemně osolíme, opepříme a okořeníme kořením. Restujeme, dokud se neodpaří veškerá tekutina.
Krok 3: Směs pak rozdělíme na plátky masa. Maso sepneme párátky, obalíme v hladké mouce.
Krok 4: V pekáčku rozehřejeme olej, orestujeme dozlatova nakrájenou cibuli. Maso zprudka orestujeme ze všech stran, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 15 minut.
Krok 5: Maso z výpeku vyjmeme, vydusíme na ohni do tuku. Zasypeme 2 lžícemi hladké mouky. Mouku osmahneme, podlijeme asi 200 ml vody, důkladně promícháme dohladka, provaříme 15 minut. Omáčku dochutíme dle své chuti.
Krok 6: Na závěr vložíme upečené kapsičky zpět do omáčky a necháme prohřát.
Zveřejněno 31. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panenčina kapsička plná restované zeleniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z4gr
Moje poznámka
Panenčina kapsička plná restované zeleniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z4gr
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 10 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno 2. 9. 2025 20:08:14
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 51 minutami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 1 hodinou
Belgické vafle
ne.honzula12 před 4 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 4 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 5 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 6 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 7 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 7 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 9 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 10 hodinami
Tématické fráze:
krkovicka 100 krat jinak,
krakonošova cibulačka,
kořeni do restovane zeleniny,
restovaná zelenina z pytlíku,
hungaria reny,
koreni restovanou na zeleninu,
korbáčky složeni,
kuře cipísek,
restovane houby,
houby restované na mrazák,
recepty na restované sušené houby,
restovaná zelenina na másle,
kde koupím koření čubrica,
je lepší pod pečené maso zeleninu restovat,
kotlety 100krat jinak,
koření na restovanou zeleninu,
jak dlouho restovat zeleninu,
veprove kotlety k restovane zelenine recepty,
medvědí gril reny,
restovaná zeleninka
Suroviny:
panenka vepřová,
sůl,
pepř mletý,
cuketa,
rajče sušené,
cibule,
olej,
máslo,
koření,
mouka hladká
Komentáře (41)
Budu čekat na výsledek tvého asi zítřejšího obědu
Ta náplň byla z celého jídla úplně nejlepší, manžel, ač veliký konzervatista a odpůrce nějakých novinek v mých receptech překvapivě prohlásil, že to maso k tomu ani nemuselo být
Jinak Ivulinko