Kynutý pletenec rebarborovou náplní a kynuté růže
Kynutý pletenec nejen dobře vypadá, ale ještě lépe chutná. Je plněný nakyslou rebarborou, dozlatova upečený a na povrchu posypaný mandlemi. Nedělní návštěvu dozajista potěší v kombinaci s hrnkem dobré kávy.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 445 kJ / 3 213 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,73 g |
Tuky | 79,87 g |
Vláknina | 21,15 g |
Cholesterol | 686 mg |
Sodík | 3,53 g |
Sůl | 8,67 g |
Sacharidy | 524,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka dáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. V teple necháme zhruba 15 minut vzejít kvásek.
Krok 3: Mouku smícháme se solí. Přidáme máslo, vejce a nakonec kvásek. Vše dobře propracujeme vařečkou nebo robotem. Těsto je dobře vypracované, pokud je pružné a nechytá se mísy.
Krok 4: Připravené těsto přikryjeme utěrkou a necháme vykynout zhruba do dvojnásobného objemu.
Krok 5: Mezitím nachystáme náplň. Nakrájenou rebarboru zalijeme 1/2 l vody. Přidáme skořici, cukr a povaříme asi 10 minut.
Krok 6: Do rozvařené rebarbory přidáme švestková povidla a piškoty dle potřeby, abychom získali tužší směs. Necháme chvilku stát a znovu vše zamícháme - piškoty se skoro rozpadnou.
Krok 7: Vykynuté těsto vyválíme do obdélníku. Po stranách nařízneme rádýlkem.
Krok 8: Doprostřed dáme náplň a naříznuté pásky přes sebe překládáme.
Krok 9: Přendáme na plech, pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sekanými mandlemi. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova asi 30 minut.
Zveřejněno 1. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý pletenec rebarborovou náplní a kynuté růže
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OXvg
Moje poznámka
Kynutý pletenec rebarborovou náplní a kynuté růže
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OXvg
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 21 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cottage s banánem a jablkem
vojfrancezska před 1 hodinou
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 9 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 11 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 13 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 13 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 13 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 13 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 14 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 14 hodinami
Tématické fráze:
povidla z rebarbory,
rebarborová povidla,
náplň do buchet z rebarbory,
nápln z rebarbory do kynutých buchet,
reveňová náplň do buchet,
kynuté růže,
reveňová nadivka do buchet,
kynutý pletenec,
reveňová povidla,
rebarbora povidla,
rebarborová náplň do buchet,
nápln z rebarbory do buchet,
recepty s rebarborou,
tvarohové řezy s jablečnými růžemi,
kynuty plneny pletenec,
rozvařená rebarbora,
náplň z rebarbory do buchet recept,
recepty babicovy dobroty 1.6.2013,
jablecny kynuty pletenec,
kynuté růže s tvarohem
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr krystal,
mléko,
máslo,
vejce,
sůl,
vejce,
mandle,
rebarbora,
cukr,
skořice mletá,
povidla švestková,
piškoty
Komentáře (10)