Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gnocchi se špenátem a kuřecím masem

Gnocchi, špenát, kuřecí maso a smetanová omáčka – kombinace, která nikdy nezklame. Ať už potřebujete rychlý oběd nebo večeři, s tímhle jídlem nikdy nešlápnete vedle. Gnocchi dnes sežene ve vysoké kvalite téměř v každém obchodě, ale pokud máte dostatek času, uvařte si domácí.

Hodnocení receptu je 5,0 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LucyAsh LucyAsh

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 312 kJ /
1 509 kcal
Bílkoviny113,34 g
Tuky37,97 g
Vláknina6,37 g
Cholesterol 302 mg
Sodík 2,46 g
Sůl6,07 g
Sacharidy176,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a cibuli na něm lehce osmahneme. Krok 3: Zalijeme smetanou, přidáme tavený sýr a za stáleho míchání ho necháme rozpustit. Krok 4: Přidáme špenát, zalejeme vývarem a necháme špenát pomalu rozpustit. Pokud použijeme čerstvý, stačí jej nechat pouze zavadnout a provařit asi 3 minuty. Krok 5: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na pánvi na 2 lžících olivového oleje. Krok 6: Až se špenát úplně rozpustí, přidáme do omáčky maso a ještě chvíli necháme provařit na mírném ohni. Krok 7: Mezitím uvaříme gnocchi podle návodu na obalu. Scedíme je a necháme okapat. Krok 8: Gnocchi přidáme k masové směsi a dobře promícháme. Krok 9: Podle chuti dokořeníme a podáváme.

Zveřejněno 26. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xog5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xog5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Můj oblíbený pokrm :-) kombinace špenátu, smetany a kuřecího mase je prostě skvělá <3

Vynikající receptík,děkuji. Pošmákla jsem si :-8

Výborný recept, moc děkuji :-K

Zkuste vynechat tu cibuli a ten taveňák nahraďte před podáváním parmezánem a uvidíte jak je to jiný lehký jednoduchý.

Dneska jdu vařit,tak uvidíme :);-)

Přidala jsem ještě česnek a je to velmi rychlé a moooc dobré:-p

Moc dobrý:) mňam mňam:-p

přesně tak je taky dělám, občas do sýrové omáčky přidám ještě Nivu, nebo různé "zbytky" jiných sýrů :yes:

Recept jsem vyzkoušela a vybrala jsem dobře :-p Ráda experimentuju a občas vařím od oka, ale ty sýrové omáčky mi nejdou, takže díky za skvěle popsaný postup :yes:

Dnes jsem vyzkoušela, místo smetany jsem dala mléko a místo taveného sýra obyčejný. Delikátní, dávám plusový bodík :-K

LucyAsh (z jinýho kompu) 27. 9. 2009 11:39
česnek tam samozřejmě být může, ale to už nechám na úvaze každého... já nemam moc ráda kombinaci česnek + kuřecí, tak jsem ho tady nepoužila,´zato tam bylo víc cibule a stačí to...

Mně by tam chyběl česnek, který patří jak do špenátové polévky, tak do klasického špenátu. Tyhle dvě suroviny spolu kamarádí.;-) Vyzkoušej to někdy.;-)

Klára Kudrnová 26. 9. 2009 15:59
No řekla bych že to vypadá laksasně :yes:

Tématické fráze:
gnocchi se špenátem, gnochi se špenátem recept, gnocchi se špenátem a kuřecím masem, knoči, gnochi se špenátem, gnocchi s kuřecím masem a špenátem, bramborové noky se špenátem, gnoci se spenatem, gnocchi s kuřecím masem, gnochi s kuřecím masem, špenátové gnochi, recept na gnocchi se spenatem, gnocchi se spenatem a smetanou, gnochi se špenatovou omackou, noky se špenátem a smetanou, noky se spenatem a kurecim masem, gnocci se špenátem, gnocci se spenatem a kurecim masem, gnochi s kuřecím masem a špenátem, gnochi se špenátem a kuřecím masem

Suroviny:
gnocchi, prsa kuřecí, špenát listový mražený, smetana ke šlehání, vývar zeleninový, sýr tavený, cibule, olej olivový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu