Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodovo-smetanové řezy

Jsou lehkým dezertem který spojuje lehkost šlehačky a jemnost piškotového korpusu spolu se svěžestí šťavnatých jahod. Vrstvený moučník, který okouzlí nejen svou chutí je ideální pro nedělní pohodu u kávy nebo čaje.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby tuhnutí

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 1 plech

velký plech 45x35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 306 kJ /
2 224 kcal
Bílkoviny77,02 g
Tuky55,84 g
Vláknina4,60 g
Cholesterol 1,81 g
Sodík 702 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy351,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C. Krok 2: Vejce vyšleháme s cukrem a opatrně vmícháme mouku. Krok 3: Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut, než piškot zrůžoví a na dotek nelepí. Krok 4: Ušleháme smetanu. Můžeme i se ztužovačem. Do zakysané smetany přidáme cukr a přimícháme šlehačku. Směs natřeme na vychladlý piškot a poklademe ovocem. Krok 5: Vodu svaříme s cukrem, instantním ovocným nápojem a pudinkem (tak jako pudink) a nalijeme na jahody. Krok 6: Dáme ztuhnout do lednice. Můžeme ozdobit šlehačkou.

TIP: Recepty na moučníky s jahodami - rady, tipy, inspirace

Zveřejněno 17. 6. 2013

Poznámka autorky Irule

Sladký instantní nápoj např. Vitacit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-smetanové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XXK8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-smetanové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XXK8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Šikovné řezy do kterých lze použít jakékoliv ovoce. 😊

Koubkova: děkuji moc za vyzkoušení a fotku :yes::-), doufám, že chutnalo :-K

Koubkova:já myslím, že ano. Ale nezkoušela jsem. ;-):-)

Můžu dát zmražené borůvky:-?

Tentokrát jsem použila Cukrárenské želé červené :-p

Anna Kocikova:Aničko je a v tomto parnu i osvěžující ;-):-))

Krásně vychlazený musí být moc dobroučký:-p:yes::yes:

Vděčné a nikdy nezklamohnou a příjemně osvěží, když se vytáhnou z lednice:yes:

Tématické fráze:
jahodove rezy, smetanové želé, řezy s jahodami, jahodové smetanové želé, jahodovo smetanove rezy, jahodový řez, jahodové řezy s vitacitem, smetanová bublanina s jahodami, smetanové zele recept, smetanove jahodove zele, jahodový řezy, jahodové řezy recepty, recept na smetanové želé, smetanove rezy, jahodovo smetanové želé, jahodové smetanové řezy, smetanové želé řezy, jahodove smetanove řezy recept, jahodové recepty, řezy smetanové želé

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, smetana zakysaná, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, voda, pudinkový prášek, cukr vanilkový, jahody

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu