Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středomořský rajčatový salát

Hodnocení receptu je 4,8 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí řízky nakrájíme na kostičky, osolíme a posypeme špetkou sušené bazalky. Krok 2: Opečeme na olivovém oleji. Krok 3: Vyjmeme a na téže pánvi restujeme mořské plody, stačí tak 3 minuty. Krok 4: Taktéž vyjmeme a necháme spolu s masem vychladnout. Krok 5: Mezitím pokrájíme rajčata, olivy, cibuli, posekáme bazalku a vše smícháme. Zakápneme octem nebo citronem, osolíme, opepříme. Krok 6: Přidáme maso a mořské plody, promícháme, dochutíme a necháme v lednici vychladit. Krok 7: Já jsem si k tomu ještě opekla sýr feta a toasty.

Zveřejněno 18. 6. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Libovolné množství surovin podle počtu osob.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5wZq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5wZq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Všem děkuji za názory, komentáře a hodnocení:-K. Pokud někdo budete následovat ve vyzkoušení Hanes24, budu moc ráda a určitě si pochutnáte;-)

:-p:yes: mňam, tyhle saláty miluju:-K

autor: 1974andrea

vloženo: 18.06.2013 20:42:12 Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

varilamyskakasicku:Nene, všechny tyhle mořské potvůrky, když je chceš zkusit samotné, jsou nejlepší jen na másle s česnekem, petrželkou a můžeš podlít i malinko bílým vínem. S bagetkou to nemá chybusmajlik. To je prostě klasika, která je jedinečná

jenom doplnim , tenhle komentar je od nekoho kdo zije nebo zil ve spanelsku, ale petrzeku s cesnekem i soli, spetkou pepre a olivovym olejem musis rozmixovat. Potvurky nakrajet asi na 2cm a ty osmahnout chvilinku na teflonovy panvi se 4 kapkami olivoveho oleje y bagetku na platky potrene rajcaty s trosickou olivoveho oleje--- pak je to super
s cibuli atd......... nechtel bych to ani zkusit:no :-((

hanes24:No teda, to je rychlost a ještě v takovou brzkou hodinu:-O;-) Snad bude chutnat a díky za vyzkoušení:-K

Už je to uděláno, už je to hotovo, pár masíček na rendlíček a rajčátka do toho :yes::yes::yes::yes::yes::yes:

1974andrea: tak to moc děkuji, uložím si, jak píšeš, tak je přece jen v té Bille koupím, nebyla jsem si jistá, nevěděla jsem, jak na to a tak jsem od toho ustoupila, ale jak píšeš, vypadá to chutně a lákavě:-K;-):yes::yes:

varilamyskakasicku:Nene, všechny tyhle mořské potvůrky, když je chceš zkusit samotné, jsou nejlepší jen na másle s česnekem, petrželkou a můžeš podlít i malinko bílým vínem. S bagetkou to nemá chybu;-). To je prostě klasika, která je jedinečná;-):yes:

1974andrea: aha, tak díky, nějak je ochucuješ, něco ještě přidáváš? Zkusím Andrejko, jedla jsem to u dcery Ivany v Californii, to už je ale let:-)):-)) ale někde v restauraci, koukala jsem na to, jako péro z gauče:-D, ale bylo to moc dobré, takže bych to ráda zkusila, ty krevety napoprvé dobře, pak další, díky, radši si Tvou radu uložím, jak a co..:-K;-)

rebeka:Cháááá, já myslím, že už jsme si potykaly dostatečně:-D:-D Tobě se nelíbí chapadýlka s přísavkama?:-D

1974andrea: můžu ti taky tykat;-):-?:-D
super salátek:yes:, ten by mi chutnal.. akorát ty chobotnničky, ty nemusím.. ale ty tam být nutně nemusí, že ne;-):-?

1974andrea: Tak tedy budu tykat:-8 Myslela jsem to tak, že nemám dobrý zdroj mořských plodů, takže nevyzkouším, ale dovedu si představit, jak to musí být výborné:-))a pro jistotu uložím, kdyby se zdroj našel;-)

Cocoska:Mně nemusíte/ nemusíš vykat, my si tady obecně tykáme;-) Tak ale teď jsem nevyrozuměla, jestli vyzkoušíš nebo se neodhodláš:-D A díky za komentík:-K

Andrejko vás bych chtěla mít doma, co recept, to skvost a stále něco nového. Pořád jen ukládám, málokdy se odhodlám něco vyzkoušet, jako třeba tohle.. Ač mám spousty kamarádů, žádného s mořskými plody:-D Ale ochutnala bych to hned, vypadá to náramně dobře. Posílám aspoň bod:yes:;-)

varilamyskakasicku: No tak to určitě zkus, stačí je nechat povolil, někdy je na pánev vhodím i mražené a až se tekutina odpaří, je hotovo. Ale zprudka. Opravdu stačí tak 3 minuty, jinak jsou tvrdší;-) Začni krevetami jako já a pak se projíš i k ostatním:-D

1974andrea: no to právě ještě ne, viděla jsem je teď, myslím v Bille, ale netroufla jsem si na ně, neumim s tím zacházet:-)) proto se ptám, ráda bych to někdy zkusila:-K:-K

spagetka: Ne;-), já už se musím smát:-D Ty totiž vždycky okomentuješ všechno okolo, ale k receptu nic:-D;-)

1974andrea: júúúú promiň já nehodnotila recept, já jsem fakt dnea mimo... no jo, ale já ti ho pochválím a zas jsme tu VIP kamarádky, chááá:-D:-D, ne vážně, mňam a ukládám, tyhle "mrchy" může i manžel :-D:-D;-):-p:yes::yes:

spagetka:Spagi, ten nakupuje kvalitní zboží, mám je dlouhodobě vyzkoušené a je tam převaha mušlí a chobotniček, někde v marketech je to samej kalamár a nic jinýho. A co recept, ten se ti taky nelíbí?:-D

1974andrea: doufám, že teda aspoň kamarád má ty mořský plody v pořádku. Já je miluju, dostávala jsem je taky od kamaráda, jenže ten musel skončit. Pak jsem to koupila několikrát v marketu a přešla mě chuť:-(:-(, ono fakt záleží na kvalitě, i když je to mražený - nebo ještě spíš

varilamyskakasicku: Kamarád má živnost na všechno možné mražené zboží, takže mám dobrého dodavatele;-) Už jsi mořské plody ochutnala?

Andrejko, kde kupuješ ty mořské potvory? Jaká je ta chuť s kuřetem, jde to k sobě? Jinak pěkně, jako vždy:-p;-):-K:yes:

Pro mě klidně potvůrky dvojitý.:-p Takový věci Vašík rád. Krásná práce. :yes:

Vypadá to opravdu úchvatně, i mořské potvory miluju, moc hezký recept! :-K

:yes::yes::yes:saláty s mořskýma potvůrkama to já můžu :yes::yes::yes:Za mě máš + 100bodů :-D

1974andrea: Já Ti to věřím, někdy vyzkouším;-):-)

maris:Maruško, nic se tam nepřebíjí, je to fakt moc dobré a hlavně teď uleželé a ledové z lednice;-)

Já bych dala buď kuře nebo mořské potvory,:-)) ale to je můj problém, určitě je to i takhle výborné:-p;-):-):yes:

Celá naše rodina ví, co je dobrýho a zdravýho, ale pro mne prosím také bez potvor:-D:yes:

jarda Kadic::-D Ségra má recht, ví co je dobrýho a zdravýho;-)

Tématické fráze:
středomořský salát, rajčatový salát, salat z chobotniček, středomořské saláty, rajcatovy salat petrzel, krevety recept salát s rajčaty, stredomorsky salát recept, rajčata s petrželí, rajčatový salát recept, rajčatový salat s krevety, rajčatový salát s mušlemi, stredomorky salat s bagetou, rajčatový salát s s krevetami, stredomorsky cestovinovy salat recept, salát z chobotnice a rajčaty, středomořský satat, rajčatový salát s krevetami, salat z rajcat a petrzele, salat y rajčat, rajčatový salát z kucharky pro dceru

Suroviny:
rajče, řízky kuřecí, kalamáry, krevety, chobotnice, cibule, olivy černé, bazalka čerstvá, olej olivový, ocet vinný bílý, cukr, sůl, pepř

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu