Středomořský těstovinový salát podle Jeny

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Studená kuchyně 7 názorů

Suroviny

250 g těstovin fusilli
150 g sušených rajčat v oleji
2 lžíce kaparů ve vinném octu
2 lžíce aceto balsamico
1/2 pórku
150 g ricotty
150 g majonézy
100 g nivy
2 stroužky česneku
2 lžíce sekané hladkolisté petrželky
olivový olej
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme na vlasové nudličky a osolíme, aby trochu zavadnul. Přidáme nakrájená sušená rajčata i s olejem, kapary i s nálevem, balsamico a promícháme.

  2. Těstoviny uvaříme na skus, scedíme a přidáme k ostatnímu. Promícháme, necháme vychladnout, přikryjeme potravinovou fólií a uložíme přes noc do ledničky.

  3. Druhý den smícháme ricottu s majonézou a jemně nastrouhanou nivou, přidáme petrželku, trochu olivového oleje, česnek utřený se solí a pepř. Vše smícháme dohromady a necháme proležet.

Poznámka

Tento báječný salát jsem si zamilovala před lety na www. Labužník. Za tu dobu jsem ho mírně upravila a předkládám svoji verzi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Středomořský těstovinový salát podle Jeny

Tématické fráze: testovinovy salat středomořské recepty středomořský bramborový salát těstovinový salát s kapary těstovinový salát recepty testovinovy salat z morskymi švédský těstovinový salát prima vaření pohlreich kapusta těstovinový salát za studena těstovinový salát s kapari orso salat salat z ricotty studená kuchyně - recepty - labužník.com těstovinový salát ze sušených rajčat stredomorsky salat,testovinovy těstovinový salát kapary recepty středomořský kuchyně salát z rikotty stredomorsky salát z chobotnice a kapary těstovinový salát s mořskými plody

Zapomněl/a jsem heslo