Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 902 kJ / 2 606 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,50 g |
| Tuky | 153,30 g |
| Vláknina | 120,00 g |
| Cholesterol | 230 mg |
| Sodík | 455 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 180,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vykostěné koleno, bůček nebo žebra nakrájíme na větší kousky, cibuli nahrubo, česnek na plátky, dáme do větší mísy, přidáme olej, koření. Všechno řádně zpracujeme a dáme do ledničky přes noc odpočinout (i dva dny neškodí).
Krok 2: Přendáme na velký plech, pěkně a s láskou rozprostřeme, nahoru dáme alobal, pořádně utěsníme kolem plechu, šoupneme do trouby na cca 160°C.
Krok 3: Po 1/2 hodině vytáhneme, podlijeme vodou či vývarem a dáme zpět do trouby, tento postup opakujeme do změknutí masíčka cca 2 hodiny.
Krok 4: Na posledních 30 minut sundáme alobal, ať to má barvičku a kůrčičku. Jako příloha jsou vhodné vařené nebo opékané brambory, ale klidně i chlebík. Samosebou zelenina jakákoliv či salát.
Zveřejněno 3. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koleno alá synátor
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mqrA
Moje poznámka
Koleno alá synátor
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mqrA
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 5 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 6 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 21 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno 6. 12. 2025 19:03:50
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí langoše
BTKILI před 4 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 4 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 5 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 5 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 5 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 5 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 5 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 5 hodinami
Kuře s divokým kořením
Merylas před 5 hodinami
Tématické fráze:
vepřové koleno zadní,
jak vykostit koleno,
vykoštěné koleno,
al kolena,
koleno ala bazant,
vepřové koleno ala bažant,
koleno a la bazant,
vepřové koleno přední nebo zadní,
zadní koleno recept,
vepřové zadní ci předni na koleno,
zadní vepřové koleno,
vykostěné koleno na gril,
recepty z vykoštěného kolena,
vepřové koleno a la bažant,
přední koleno,
jak koleno na gril predni nebo zadni,
vařene koleno přední,
vepř koleno alá bažanta,
koleno jako ala bažant,
vitana pecene koleno recept
Suroviny:
koleno vepřové,
bůček,
slanina,
cibule,
česnek,
koření steak chilli & šípek,
olej
Komentáře (19)