Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahody pod sněhovou pusinkou

Tento elegantní dezert, který je hotovou pastvou pro oči, vás mile překvapí i jednoduchou přípravou. Pod sněhovou krustou se chovává vrstva jemného krému a šťavnaté jahody s drobenkou. Jedna miska určitě stačit nebude!

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

Malé zapékací misky (ramekiny)

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 553 kJ /
2 522 kcal
Bílkoviny63,30 g
Tuky164,09 g
Vláknina13,75 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 825 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy191,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a okapané jahody překrájíme na menší kousky. Krok 2: Z másla, cukru a mouky vypracujeme drobenku, kterou rozdělíme do máslem vymazaných zapékacích misek a trochu upěchujeme. Krok 3: Žervé se žloutky a vanilkovým cukrem vymícháme do krému a rozdělíme do misek. Krok 4: Na krém vyskládáme jahody, misky vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme přibližně 25 minut. Krok 5: Z bílků a vanilkového cukru vyšleháme pevný sníh. Krok 6: Sníh opatrně rozprostřeme do misek na upečený základ. (Můžeme zlehka posypat třtinovým cukrem.) Krok 7: Poté vložíme opět do trouby a zapékáme pod grilem 3–5 minut, dokud povrch nezezlátne.

TIP: Jak vytvořit růžičky z jahod

Zveřejněno 26. 6. 2013

Poznámka autorky rebeka

Zdroj: červnový F.O.O.D.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XXEo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XXEo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

to je paradicka:-);-)fotky su nadherne:-K....isto vyskusam:yes:

Krása:yes::yes::yes: a úžasné fotky;-):-K:-K:-K + boďajz;-)

Ještě jednou děkuji všem za hezké komentíky a shlédnutí receptu:-K:-)

Moc pěkné, takhle to dělám s rebarborou jako crumble, nebo tak nějak, je to moc dobré a Ty máš super nápad, jdu do toho, taky, zkusím:-K:-p:-p:yes:

Nadi, tak to je krásné jahodové pošušňání,jak já dala bych si jednu mističku, ale už určitě pozdě jdu :-p;-):-):-K +19:yes:

:-p:-p krásný receptík a úžasné foto :yes::yes::-K

Krásné foto a krásný recept... tudíž uloženo ;-):-K Jo a bodík :yes:

opět luxusní:yes::yes: bodík letí:-K:-K:-K vypadá to úžasně a určitě to taky tak chutná, nádhera Rebí :-K:-K:-p:-p:-p

Rebeko dnes ideální menu s tím perkeltem a nádherné fotky:-p:yes:ukládám obojí a v nejbližší době vyzkouším;-)ale body letí hned:yes::yes:

Ježiši Kriste, to je krása! :-O:yes::yes::yes:

Rebečko,bez komentáře:-*:-K:-K:-p:yes:

Jako vždy - krásné, vtipné, roztomilé.:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

Asi bych se měla rozjet na kafíčko...a to hned, dokud něco v těch mističkách je:-D
:yes::yes::yes:

Podle toho popisu úplně vidím jak to dělám :-D

Moc pekne mlsani..lehke a jiste lahodne..:yes::yes::yes:

Nádhera:-p:-p:yes::yes:+7

Juj, to vypadá nádherně a mňamkově:-p:yes:+5

:-O:-O Tak si představuji zákusek na odpolední službu:yes::yes: Máš i pro pracující jednu misečku:-?:-? jsem tam coby dup:-D:-D odpolední - neodpolední;-)

no tak s tebou opravdu nezhubnu :-D mňam:yes:;-)

rebeka: tvoje preklepy milujem...:-D (si ofafrná.)

magdalenka: no uvidíme, ale myslím, že Rebí lakomá není a sama si od úst utrhne, aby se mohla rozdělit:-))

magdalenka: ofafrně, t.z. opatrně:-8:-D:-D a s maliny i borůvky.. cokoliv z ovoce;-)
děkujííí:-K:-):-)

maris: určite odpovie, že sama má málo...:-D

Souhlasím s hostou, úžasný :-p:-):yes::yes:+3
Jen se mi dá, že máš zbytečně moc mističek - mohla bys mi dát ochutnat;-):-)):-))

Pusinka moja, máš to krásne napísané (až na to, že neviem, ako ofafrne vrstviť?), fotka úžasná, dezertík lákavý...mám len maliny a málo misiek, ale niečo vymyslím. :-K:yes:

No to je úúžasnýý - moc hezké zužitkování jahod:yes:, které v tomto počasí asi nezčervenají:-//

Tématické fráze:
kafíčko a cigárko, tvarohový cheesecake, jahody recepty, kafíčko cigárko, recepty z jahod, neco z jahod, jahody se sněhem, něco s jahod, moučníky z jahod, pohár se sněhovými pusinkami, na kafíčko a cigárko, pohár s pusinkami, snehove pusinky s jahodami, tvarohový moučník, jagody se snehem, cigárko kafíčko, co pod jahody, zakusky s pusinkami, jahody s pusinkami, jahodyse sněhovými pusinkami

Suroviny:
jahody, máslo, máslo, mouka hrubá, cukr třtinový, žloutek, sýr žervé, cukr vanilkový, bílek, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu