Jahody podle starého receptáře
Lety ověřený, rodinný recept na zavařený jahodový kompot. Pomůže vám při zpracování úrody šťavnatých jahod, kterých se při tomto způsobu zavařování vejde do sklenice více a nikdy se nekazí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 070 kJ / 5 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,00 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 100,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 200,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahody podle starého receptáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmKp
Moje poznámka
Jahody podle starého receptáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmKp
Nejnovější recepty
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 1 hodinou
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Zavařené houby v láku
Přidáno před 14 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Řízky z pýchavky
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
janika491968 před 24 minutami
Dvacetiminutový švestkový koláč
olivka před 50 minutami
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
gatear před 11 hodinami
Langoše z jogurtu
EvaCh před 12 hodinami
Afrika řezy
dadmilka před 13 hodinami
Cuketová pochoutka
marunda před 13 hodinami
Vdolečky
gabrielamachova23 před 14 hodinami
Salát ze salátových okurek
alan.h před 14 hodinami
Lečo se smaženými vejci
stosmi před 16 hodinami
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 17 hodinami
Tématické fráze:
zavařování jahod,
zavařování jahodový kompot,
zavařování jahod se kazí co dělat,
recept na zavarovaní jahod,
jahody zavařování,
jak zavařit jahody,
jahodový kompot podle babicky,
jak zamrazit jahody,
zavařování jahody cukrem,
jak se zavaruji jahody,
nálev na jahody,
jak zavarovat jahody,
zavařené jahody,
jak dlouho zavařovat jahody,
zavařování jahod recept,
zavařené jahody ve vlastní šťávě,
staré recepty na marmelády,
zavařování jahody,
recepty z jahod,
zavařování jahod bez cukru
Suroviny:
jahody,
voda,
cukr krupice,
kyselina citronová,
rum
Komentáře (27)
Dnes dělám už druhou dávku!💗🍀
Krátce (jak jinak, že?) blanšíruji a po okapání hned plním do sklenic, zaleji sirupem a steriluji.
Do 3 sklenic se vejde tolik ovoce, na kolik by bez blanšírování byly potřeba 4 sklenice
Janulko, promiň
V zavařování nejsem moc kovaná, tudíž vítám a ještě jednou děkuji
V jednom ti ale dávám určitě za pravdu, Pokud se pořádně vymyjou a vypařej sklenice a víčka, zásadně vnitřek nevytírat utěrkou, tak se tam nemá co kazit. Dyk marmelády, klevely, džemy projdou varem, kompoty přeleješ horkým nálevem, kde je cukr, kys. citronová a někdy i alkohol a to vše je dokonalý konzervant. Takže netřeba chemie, jako konzervant proti plísni.