Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 060 kJ / 1 448 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,10 g |
| Tuky | 36,00 g |
| Vláknina | 36,00 g |
| Cholesterol | 27 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 225,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohanka pražená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EXnl
Moje poznámka
Pohanka pražená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EXnl
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 4 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 7 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 12 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 13 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 6 minutami
Indický Naan chléb
Vinka před 22 minutami
Krupicová kaše
Roobass před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 3 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 3 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 3 hodinami
Výborný makovec
Jan Nemec před 3 hodinami
Holandský sekaný vepřový řízek
Jan Nemec před 3 hodinami
Kuře na kari s ananasem
Jirka1986 před 3 hodinami
MEXICKÁ POLÉVKA
Kajkajak před 4 hodinami
Tématické fráze:
pohanka recepty šmajstrla,
pohanka loupaná recepty,
pohanka tmavá recepty,
pohanka tmavá,
pohanka loupana tmava recepty,
bílá pohanka,
pohanka zakladni recept,
pohanka recept,
oprazena pohanka,
pohanka recepty,
pohanka loupaná recept,
pohankovymlyn.com,
pohanka tmava - příprava,
pražená čočka,
recepty z loupané pohanky,
pohanka příprava,
termicky loupaná pohanka,
šmajstrla recepty z pohanky,
pohanka šmajstrla recepty,
jak se vaři pohanka
Suroviny:
pohanka,
sádlo,
voda,
voda,
sůl
Komentáře (8)
Mj. mi tehdy napsala:
Nikdy, tedy, mohu-li doporučit, nekupuj červenou pohanku, ta se zpracovává nešetně, proto červená, zvol raději světlou.
Na stránce http://www.pohankovymlyn.com/pohanka.php - moc hezké povídání o pohance
.....která je loupaná mechanicky (technologii mechanického loupání používá ve svém mlýně Zdeněk Šmajstrla). Obilnina má pak světlou barvu. Pohanka loupaná termicky (při teplotách 200 i více stupňů) je naopak tvrdá a tmavá. Při přípravě jídla se musí dlouho vařit a nezůstávají v ní zachovány žádné vitamíny či jiné hodnotné látky.