Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře v jogurtové marinádě na pečených rajčatech a paprice

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie575 kJ /
137 kcal
Bílkoviny4,13 g
Tuky2,39 g
Vláknina11,69 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy22,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře naporcujeme, zlehka osolíme. Krok 2: Jogurty dáme do misky, přidáme prolisovaný česnek, 2 lžíce oleje, uzenou papriku a trochu soli. Promícháme, marinádou omatláme maso a uložíme na noc do ledničky. Krok 3: V nádobě, ve které pak budeme péci, rozpálíme cca 2 lžíce oliváče, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Krok 4: Pak přidáme na kostičky nakrájenou papriku, překrojená rajčata a přidáme i olej z nich. Krátce spolu zarestujeme. Krok 5: Přidáme maso a zbytek marinády přidáme na maso. Přihodíme nadrobno nakrájené jehličky rozmarýnu. Krok 6: Nepodléváme a dáme přikryté péci do trouby na 200 st. Pečeme cca hodinu. Poté odklopíme, teplotu snížíme na 160 st a dopečeme do zlatava. Podle potřeby podlejeme vodou nebo vývarem.

Zveřejněno 7. 7. 2013

Poznámka autorky rebeka

Nechala jsem se inspirovat tímto receptem http://www.toprecepty.cz/recept/28640-kureci-stehy..., jen ho trochu upravila o toto http://www.toprecepty.cz/recept/13809-pecena-rajca...

Jako přílohu můžete zvolit rýži, kuskus, bulgur... My jsme měli brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NKz8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NKz8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-) moc pěkný recept a nádherné foto :yes::yes:<3:-K

to vůbec nebylo špatné, díky za tip:yes:

Helena Hruša 27. 4. 2017 07:17
Fakt luxusní záležitost:-K

Jana Remkova: vůbec, právě naopak;-) děkuji moc, snad chutnalo:-p:-?:-K

Rajčata upečená a tak jsem mohla zrealizovat. Doufám, že nevadí přidané foto;-)

Krásně chuťově i vzhledově připraveno:-p:-K:yes:

Irule: jestli zkusíš, budu ráda:-) určitě ( snad ) nebudeš zklamaná;-) je to lehké, letní jídlo, pak dej vědět, jestli to klaplo:-D;-)

:yes: to chci vyzkoušet, prý kuře a jogurt je vynikající kombinace. Tak jsem zvědavá ;-):-p

mariana.: já jiné než z Valaška nekupuju:-8 to víš, Valmezačka:-D:-D;-)
děkuju vám všem:-K

To musí být dobrota:-p:yes:

Dokonalé masíčko:-8:-8 A jelikož manžel pracuje v mlék.Valmez,tak bude mít velkou radost za tu chválu na jogurty.Jsou fakt super

tak tohle je také nááádhera:yes::-D

Chuť si dovedu představit, dělala jsem křídla, viz . Podobné recepty, ale ne s jogurtem. Někdy zkusím;-):yes:

Tématické fráze:
kuře marinované v bílém jogurtu, kuře s jogurtem, jogurtová marináda na kuře, kuře na rajčatech a paprice, kuře v jogurtové marinádě, kuře na paprice s jogurtem, kuře v v jogurtové marinádě, kuře na jogurtu, pečené kuře s jogurtem, kure v jogurtu, pečené kuře na paprikách, marináda na pečené kuře, recepty kuře s jogurtem, jogurtové kuře, marináda na kuře s jogurtem, pečené kuře s bílým jogurtem, kuře marinované v jogurtu, kure pecene na paprikach, kuře na paprikách a rajčatech, kuře na rajčatech a na paprice

Suroviny:
kuře, jogurt bílý, paprika sušená uzená, česnek, olej olivový, chilli, rozmarýn, cibule, sůl, rajče pečené, lusk paprikový, vývar kuřecí

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu