Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 50 665 kJ / 12 109 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 856,22 g |
| Tuky | 956,36 g |
| Vláknina | 6,70 g |
| Cholesterol | 2,18 g |
| Sodík | 22,83 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 15,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kýtu a bůček pomeleme na šajbě číslo 8. Vložíme do vhodné nádoby a přidáme koření a rychlosůl a velice dobře propracujeme, až ze zhotovené koule míchaného masa se lepí na dlaň.
Krok 2: Na narážečku dám nástavec o průměru 12 mm a nasunu střeva.
Krok 3: Pomalým tlačením plním střeva tak, aby byly klobásky pevné, ale šly lehce tvarovat do potřebné délky. Pokud nemáte narážečku, jde použít i mlýnek s nástavci, ale je to zdlouhavá práce.
Krok 4: Takto naplněná střeva uložím do chladu na dobu 48 hodin. Před uzením je otřu dosucha a vložím do předem vyhřáté udírny na 60 °C a udím ( bukem )cca 8-9 hodin při této teplotě.
Krok 5: V polovině uzením přehodím tyče a po době sedmi hodin uzení ochutnám a rozhodnu se, jak ještě dlouho pokračovat. Já udil těch 9 hodin, ale už jsem přesvědčen, že těch 8 bohatě stačí s podmínkou udržování teploty v rozmezí 55 a 65 °C.
Zveřejněno 22. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klobásky cigárového typu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmD7
Moje poznámka
Klobásky cigárového typu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmD7
Nejnovější recepty
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 9 hodinami
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 10 hodinami
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 12 hodinami
Nejlepší langoše
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos na másle
Kajkajak před 4 hodinami
Chutné vafle
Kolibinka před 5 hodinami
Rajská omáčka
prichystalr před 6 hodinami
Pečená krkovička
[email protected] před 6 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 7 hodinami
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 11 hodinami
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 11 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 12 hodinami
Buchta bez vajec
DenaS před 13 hodinami
Tématické fráze:
doba a teplota uzení klobásek,
narážečka na klobásy ruční,
narážečka na klobásy,
narážečka klobás,
jak dlouho udit klobásy,
klobásy ze skopového masa,
jak dlouho se udí klobásy,
uzeni klobasek,
narazecky na klobasy,
narážečky klobás,
délka uzení klobásy,
teploty při uzení klobás,
teplota při uzení klobás,
doba uzení klobás,
doba uzení klobás,
narážečka na klobásky,
streva na klobasky,
naražečky klobásy,
teplota uzení klobasek,
domácí narážečka na klobásy
Suroviny:
kýta vepřová,
bůček vepřový,
kmín celý,
pepř mletý,
ořech muškátový,
rychlosůl,
cukr moučkový,
střívka skopová
Komentáře (22)
Pavel
pro mně je to sci fi pouze