Domácí griotka z višní
Vynikající domácí likér z višní, kterým potěšíme návštěvy. Proti kupovanému neobsahuje umělá barviva ani příchutě. Tak jen zbývá sehnat nebo natrhat višně a dát se do toho. Na zdraví!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 233 kJ / 6 748 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 6,00 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 605,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Višně opláchneme, zbavíme stopek a vypeckujeme. Připravíme dobře vymytou velkou sklenici o obsahu 5 litrů.
Krok 2: Všechny višně rozmačkáme, vložíme je do sklenice a přidáme k nim asi 1/4 pecek.
Krok 3: K višním ve sklenici přidáme rozdrcenou skořici, hřebíčky, kůru z poloviny pomeranče, vanilku a rozdrcený puškvorec.
Krok 4: Nakonec do sklenice nalijeme všechnu vodku, sklenici zlehka uzavřeme a směs necháme 15-21 dnů louhovat.
Krok 5: Po uplynutí této doby tekutý podíl slijeme, zbytek scedíme a mírně vylisujeme.
Krok 6: Vše přefiltrujeme a smícháme s cukrem. Necháme stát 2-4 dny (občas promícháme) a stočíme do lahví.
Zveřejněno 1. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí griotka z višní
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vml5
Moje poznámka
Domácí griotka z višní
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vml5
Nejnovější recepty
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 4 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 4 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 10 hodinami
Minimuffinky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 1 hodinou
Rebarborový koláč
tara23 před 2 hodinami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 3 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Makupari před 4 hodinami
Strouhaná buchta II
Xsaxana před 4 hodinami
Strouhaný koláč II
Xsaxana před 4 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
JanaBalcarova před 5 hodinami
Cajunské kuřecí kousky se zeleninou a těstovinami
Coolbins před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 5 hodinami
Maso po Sečuánsku
ErikaBak před 6 hodinami
Tématické fráze:
domácí griotka,
výroba domácí griotky,
výroba griotky,
griotka recept,
višně recepty,
recept na domácí griotku,
recept na griotku,
griotka,
jak vyrobit griotku,
domaci liker z višni,
višně v cukru,
recepty z visni,
jak se dělá griotka,
co s višněmi,
domácí griotka recept,
domácí výroba griotky,
visne v alkoholu,
visne ve slivovici,
domácí griotka z třešní,
višně v lihu
Suroviny:
višně,
skořice celá,
koření hřebíček,
kůra pomerančová,
vanilka,
vodka,
cukr
Komentáře (7)
Jinak na griotku dám do velké sklenice vrstvu višní, posypu cukrem a tak to střídám a pak to zaliju rumem případně slivovicí. Obojí je vyzkoušené a dobré