Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízovo-smetanové muffinky“šklebohubky“

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny

Porce: 11 silikonových formiček na muffiny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 369 kJ /
327 kcal
Bílkoviny20,90 g
Tuky22,63 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 92 mg
Sodík 113 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy10,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci si rozpustíme do tekutého stavu marmeládu. Horkou vypneme, přidáme vodu, vsypeme želatinu a pořádně promícháme. Krok 2: Po 10 minutách šlehačem prošleháme, přidáme smetanu a vyšleháme do hladké hmoty. Přidáme jogurt a znova šlehačem na stupeň 2 promícháme. Krok 3: Na závěr vmícháme kuličky rybízu a plníme do formiček, které důkladně vypláchneme studenou vodou. Dáme do lednice, nebo mrazáku dobře vychladit. Krok 4: Podáváme ozdobené rybízem, kdo má rád, může přidat i kopeček šlehačky.

Zveřejněno 26. 7. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Na posledních 200ml uvařené marmeládyhttp://www.toprecepty.cz/recept/35005-rybizova-mar... jsem už neměla skleničku, tak jsem přidala to, co je uvedeno v surovinách. Přes noc se muffinky prospaly v mrazáku a dnes šly na vandr do žaludku:-)

Pokud budeme pouze mrazit, ne chladit v lednici, tak želatinu nemusíme použít.

V tom vedru to celkem bodlo. Název tahle mlska dostala podle toho, jak se nám kyselostí rybízových kuliček škebily huby. Z malin, nebo meruněk by to bylo určitě také moc príma.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L1XX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L1XX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Aničko, na tu rybízovou se už taky těším:-p

+10 super :-p:-p:yes::-K

Děkuji všem za zájem:-K:-KPár kousků,co se nesnědlo jsem dala do mrazáku a v tom vedru to pak bylo krásné osvěžení:yes:

Pohl::-D:-D,ale neboj,bylo to vážně dobré,jen těch kuliček rybízu mohlo být o něco méně:-)

maris:Maruško,ta marmeláda byla dost sladká a také to sladce chutnalo.To ten přidaný rybíz nám zpočátku pokřivil koutek:-D:-D

krásné a lahodně osvěžující v tomto vedru:yes::yes::-K

:-Dšklebohubky..vypadají nádherně,ale já taky radši sladké,každopádně krásný fígl s tou želatinou:-K:-K:-K:-K:yes:

Škebohubky jsou super!V těchto parných dnech ideální dezertík-lehký a osvěžující.To si asi udělám mňam:-p:yes:

Krásné pro oko, ale pro nás by to bylo moc kyselé, já bych asi použila sladkou smetanu a asi i přisladila;-):-)

Skvělé osvěžení i když jen můj pohled na obrázek mě naježil všechny chlupy a vyrazila se mě kopřivka:-):-):-):-)

Chlazene osvezeni do horkych dnu, moc pekne a jiste dobre..:yes::yes:

opět nádhera a krásný název:-D:yes::yes:

Tématické fráze:
může se želatina na vaječnou tlačenku použít i do dezertu, smetanové moučníky, smetana ke šlehání recepty, muffiny se sladkou smetanou, rybízovo ořechové muffiny, rybizovo smetanovy kolac, rybizova zelatina, ozdobena marmelada

Suroviny:
rybíz červený, marmeláda rybízová, smetana kysaná, želatina prášková, voda, jogurt bílý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu