Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní řezy "Mojito"

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 581 kJ /
1 334 kcal
Bílkoviny49,61 g
Tuky49,91 g
Vláknina3,56 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 499 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy169,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme celá vejce společně s cukrem. Do vzniklé pěny zašleháme olej a po lžících opatrně vmícháme mouku. Rovnoměrně rozetřeme na pečící papír a pečeme na 180°C asi 10 minut. Upečený plát necháme vychlanout. Krok 2: Šlehačku ušleháme, ke konci přidáme cukr nebo salko. Vmícháme zakysanou smetanu a nakonec tvaroh a případně dosladíme. 1/3 krému dáme stranou, do zbývajícího vmícháme nadrobno posekané lístečky máty a šťávu a nastrouhanou kůru z limetky. Krok 3: Vychladlý plát těsta rozdělíme podélně na třetiny, promažeme ochuceným krémem. Poskládáme na sebe, povrch pomažeme odloženým bílým krémem a dáme vychladit. Můžeme ale i dát na hodinku, dvě do mrazáku, získáme tak osvěžující mraženou pochoutku- v těchto vedrech tuhle variantu DOPORUČUJI!!! Před podáním ozdobíme plátky limetky, kůrou a mátou.

Zveřejněno 28. 7. 2013

Poznámka autorky Danca

Pokud moučník nepodáváme dětem, můžeme do krému přidat "panáčka" bílého rumu ...:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní řezy "Mojito"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1pxV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní řezy "Mojito"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1pxV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

tento lehoučký moučník musí být prostě úžasný:yes:;-)

Miroslava 1. 8. 2013 05:45
...no tak to je paráda...to budu mít krásný den...móc díky:-p;-)

Danuško moc super řez. Já tyhle chutě miluju. :yes::yes::-p

AniX: měla jsem plech běžné velikosti a z uvedeného množství to vyšlo na vrstvu těsta cca 1,5 cm;-)

Chtěla bych se zeptat, na jak velkou plochu rozetřeme těchto a jak by ta vrstva měla být vysoká. Děkuji :-)

:-O+14:yes::yes::-p:-p:-p:-K

:-ODančo,tak to je teda nářez:-*Vypadá to báječně:-K:-p:yes:

Danca:Danco, zatím mám krém v lednici, ale je luxusní.Přidala jsem ještě jednu limetu.Piškot mě čeká.
V tom mrazáku to bude na způsob semifreda?

Děkuji všem:-K Měli jsme tu mraženou variantu, nemělo to chybu...snad jen tu, že jsem nestačila krájet, natož vyfotit, jak moučník vypadá na řezu:-D Tak snad příště...;-)

:-K nádhera

Ukážkový múčnik...:yes:

Moc povedene, takove nezne a o vynikajici chuti nepochybuji.

krásně to vypadá:-K:-K:yes::yes: jako martinka, mojito miluju v kajékoliv podobě... náádhera, Dani:-K:-);-):yes:

Chut Mojita miluji, takze pro me naprosta dokonalost k odzkouseni..:yes::yes:

Řezy vypadají velmi lákavě. Škoda, že není fotka v řezu :yes::-p:-K

Krásně vypadající a chuťově výborný moučník. :yes::-p

:-p:yes: moc pěkný moučník:-K

Dančo, to je teda výstavní moučník, který je jako dělaný do těchto dnů, já bych ještě ubrala cukr;-)Dávám s chutí 4.boda:yes:

To jsou přesně moje letní chutě:yes::yes: a k tomu mojito do velké sklenice:-D:-D

Moc hezké - jako svatební;-):-):yes::yes:

Zrovna totéž jsem ti chtěla písnout, co máš v Poznámce, ale všimla jsem si :-D:-D:-D,může býti :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
letní moučníky a řezy, letni rezy, mojito top recepty, letní moučníky, mojito rez, letní moučník, letní řezy recept, letní řez velká, recept na letní moučník, letni kremove rezy, letní moučníky recepty, moucniky a rezy letni recepty, top recepty višnové řezy-luxusní, letni rezy, jak se dělá mojito, jak se dělá mojito, mojito recept rez, mochito řezy recept, rezy super, osvěžující letní řezy

Suroviny:
vejce, cukr, olej, mouka hladká, šlehačka, tvaroh, smetana zakysaná, salko, limetka, máta

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu