Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkev se šruchou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 074 kJ /
257 kcal
Bílkoviny7,68 g
Tuky1,31 g
Vláknina21,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 486 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy44,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkvu očistíme, pokrájame, dáme na rozohriaty olej. Osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak, sójovku, mierne podlejeme vodou. Varíme na skus. Krok 2: Na záver pridáme prekrájanú mladú šruchu, po chvíli cca 30 sekund a vypneme zdroj tepla. Podávame napr. ako prílohu, dnes u nás ku grilovanému mäsu. Krok 3: Zbierame mladé rastlinky šruchy, alebo použijeme koncové výhonky šruchy. Dobre ju premyjeme, odstránime prípadnú hlinu, nečistoty.

Zveřejněno 28. 7. 2013

Poznámka autora magdalenka

Ďalšia možnosť využitia tejto zázračnej byliny - plevelu v kuchyni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkev se šruchou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kj9N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkev se šruchou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kj9N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

spagetka:Díky za odkazy, rostlinka roste jako divá:-O

rozmarynaH:já si ze zvědavosti vyjela, co sis to vlastně přivezla a hele, to vypadá moc zajímavě :yes::yes::yes:
http://www.zzoja.cz/katalog/lecive-rostliny/produk...
http://ewav67.blog.cz/1305/bacopa-monnieri

Z dovolené jsem si přivezla rostlinu "bakopa indická) a když jsem viděla recept, zaradovala jsem se, že už budu vědět co s ní. Vypadá dost podobně. No, jen vypadá. Recept se mi moc líbí:yes::yes:

Určitě by mi chutnalo:-p. Vyhlásíla jsem pátrací akci " šrucha " a zatím nikdo ji nenašel;-):-))

Anna Kocikova:Z tých väčších rastlin ide vytriast semeno, také drobné čierne zrnká. Do kvetináča si ozaj môžeš zasiať.;-) Ani má pravdu.

Aničko,tak vyrýpni do květináče na balkon,tam se očistí..
Magdalenko..krása:yes:

Magduško,Ty s tou šurchou tak štengruješ;-):-D:-DNám roste mezi dlažebníma kostkama před panelákem,ale tam ji vážně nemám odvahu vydloubnout:-*
Máš to opět krásné:-K:-p:yes:

Jitkas: dcéra má s tým tiež problém (možno tam dávajú aj niečo iné, čo ju alergizuje), tak radšej do ázijskej nechodí. Ja môžem všetko, na šťastie.

magdalenka: Ja ji mohu vsude, ale nesmi byt prevarena, asi nejaka alergie, okamzite jde ven. Kdyz vim, ze ji jidlo bude obsahovat, dam si predem hezky histaminicum a je vse ok- treba nejaka asijska restaurace, to neodolam, ze.

Jitkas: Ďakujem za rozšírenie obzorov o tej prasačej tráve. :-K K tej sójovke, mám ju rada v kombinácii s cesnakom. Teraz mám takú zvlášť dobrú, syn mi ju doniesol z Kuang-čou.

magdalenka: Ve starem Rime ji rikali tez "praseci trava". Ne proto, ze ji davali prasatkum, alebrz tam, kde se nachazela na pastvinach, cunici byli neuveritelne zdravi a bastili ji s chuti. Procez nejaky "chytry" pastevec zacal premyslet, proc tomu tak je a tez ji zkusil. No a zjistil, aniz by vedel duvod, ze dela dobre i jemu. Tot pravi legenda. Ja si tu mrkev udelam na curry, neb teplou sojovou omacku moje telo odmita, bohuzel. Ale tebe bych odmenila za vytrvalost a pili

Tématické fráze:
recepty bakopa, histaminicum, zzoja, kureci prsa kuang pao, kuang pao recept, rostlina bacopa recept, recepty na portulák, recepty se šruchou zelnou, recept mrkev teplá

Suroviny:
mrkev, šrucha zelná, olej, česnek, sůl, omáčka sojová, koření černé, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu