Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinková kapsa s lilkovo-masovou směsí a omáčkou z balkánského sýra

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 845 kJ /
1 158 kcal
Bílkoviny98,10 g
Tuky63,21 g
Vláknina11,76 g
Cholesterol 805 mg
Sodík 2,51 g
Sůl6,15 g
Sacharidy47,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na tenčí nudličky, posypeme je grilovacím kořením a dáme odležet. Lilek nakrájíme i se slupkou na kostičky, prosolíme a necháme na sítu vypotit a okapat. Krok 2: Na omáčku smícháme smetanu, rozdrobený balkánský sýr a rozetřený česnek. Krok 3: Z uvedených ingrediencí vymícháme těsto a na pánvi z něj usmažíme tenké palačinky.Odložíme je stranou a uchováme v teple. Krok 4: V pánvi rozpálíme lžíci oleje ze sušených rajčat a dozlatova na něm opečeme osušené kostičky lilku. Osmažený lilek z pánve vybereme a na zbývajícím oleji na pánvi orestujeme maso. Krok 5: Když zezlátne, přidáme plátky česneku, pokrájená sušená rajčata a osmažený lilek. Krok 6: Společně chvíli restujeme, případně podle chuti dosolíme. Krok 7: Horkou směsí plníme palačinky a podáváme se studenou sýrovou omáčkou.

Zveřejněno 16. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jB05

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jB05

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-p:yes: moc pěkné:-K

Vypadá to překrásně, ty palačinky jsou zajímavé s tím kečupem tím se krásně obarvily. Moc mně to láká vyzkoušet :yes::yes::-K:-p

rebeka::-D:-K

:-// nemachruj, joo:-?:-S:-D:-D:-D:-D:-D
super Dančo, moc se ti to povedlo:-):yes::yes::yes:

Jana Remkova: kombucha, jo??:-D:-D:yes: Ale jo, na první pohled to jako palačinka moc nevypadá, to je fakt:-O:-)):-K

varilamyskakasicku: děkujiii:-8:-K

Ty brďo, Danko, já jsem si na první pohled myslela, že je to ta houba Kombucha, nebo jak se to jmenuje a ona je to palačinka:-D. Moc hezký recept;-)

Dani, moc hezky vychytané a foto, jako ze žurnálu, moc povedené, ta druhá fotka je překrásná;-):yes:

Díky všem:-K:-8

Dančo, to se ti velmi povedlo, od receptu po moc pěkné fotky a nezbývá mi nic jiného, než ti dát 4.bod:yes:

Krásná záležitost ;-):-):-p:-K +5. bod:yes:

Moc hezky recept, jsi velice sikovna.

Krásná kapsička:-p:yes::yes:

Veľmi pekné! :yes: Aj u nás fičia palacinky na slano s rôznymi zmesami, ale takáto by ma asi nenapadla.

Tématické fráze:
dip z balkanskeho syra, omacka z balkanskeho syru, balkánský sýr recepty, vepr maso se syrovou omackou, palačinky ze žurnálu, kureci nudlicky v palacince se syrovou omackou, studená omáčka z balkánského sýra, kuřecí kapsa balkánský sýr

Suroviny:
vejce, mléko, mouka polohrubá, kečup sladký, sůl, olej, prsa kuřecí, koření grilovací, lilek, rajče sušené v oleji, česnek, olej ze sušených rajčat, smetana zakysaná, sýr balkánský, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu