Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí kýta na divoko alá Verča

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

VerkaZabka VerkaZabka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 169 kJ /
757 kcal
Bílkoviny127,73 g
Tuky16,49 g
Vláknina11,18 g
Cholesterol 248 mg
Sodík 4,19 g
Sůl10,57 g
Sacharidy21,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostičky 0,5 x 0,5 cm, dáme do hrnce (já použila tlakový) na rozpálené sádlo, tak aby se maso zatáhlo. Krok 2: Pak přidáme nakrájenou cibuli, hořčici, tomatovou šťávu, masox, sůl, kmín, pepř, mleté nové koření, hřebíček a bobkový list, promíchat, chvíli restovat a zalít vodou, dusit do změknutí masa (v tlakovém hrnci 30 minut). Krok 3: Poté přidat domácí lečo, mírně povařit a zahustit (mouka + voda). Podáváme buď s těstovinami nebo knedlíkem, jak kdo má rád.

Zveřejněno 20. 8. 2013

Poznámka autorky VerkaZabka

Stejný recept používám i na guláš z kančího masa, jen tam nedávám domácí lečo a po zahuštění přidám prolisovaný česnek a zdobím tenkými plátky cibule (viz další foto). ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí kýta na divoko alá Verča

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l07l

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí kýta na divoko alá Verča

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l07l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Taková už od pohledu veselá a príma dobrota:-)):-p:yes:

tu chuť úplně cítím... dobrota jak hrom;-):-p:yes::yes:

Líbí se mi i ta druhá varianta uvedená v Poznámce. Hm, zkusím v Kaufu ulovit kance ;-):-D:-p:-p:yes::yes:

spagetka:
jj, 30min jsem dusila....hned to poznačím do receptu ;-)

Tohle se mi líbí, jen ulovit kance, ale myslím, že jsem mražené něco z kance zahlédla v Kaufu ;-). Jo Veru, jak dlouho jsi asi v tlakáči dusila? Tak 30 minut? :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
kančí kýta babiččiny recepty, kanci maso na divoko, srnčí kýta na divoko, kanec na divoko, kančí kýta, kančí kýta recepty, recepty z kančí kýty, kančí kýta recept, divočák na divoko, kančí guláš na divoko, kýta na divoko, recept na kančí kýtu, recept ala verca, kančí na leču, kančí kýta v papiňáku, kančí recepty, kančí kýta na leču, jeleni kyta na divoko, kančí s s těstovinou, kančí kýta na kostky na kmíně

Suroviny:
kýta kančí, cibule, bujón, hořčice plnotučná, šťáva tomatová, sůl, kmín drcený, paprika sušená sladká, pepř mletý, koření nové koření mleté, koření hřebíček, bobkový list, lečo, mouka, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu