Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírové lívance II

Vláčné nadýchané lívanečky z kefírového těsta jsou velmi jednoduché a rychlé na přípravu. Hotové lívance potřené domácí marmeládou, nebo pocukrované a pokapané ovocným sirupem udělají radost jedlíkům. Výborné jsou i jen tak, bez dochucení.

Hodnocení receptu je 5,0 (107×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 341 kJ /
1 515 kcal
Bílkoviny60,94 g
Tuky28,48 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 822 mg
Sodík 863 mg
Sůl2,25 g
Sacharidy250,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny smícháme dohromady a dobře metličkou rozšleháme. Krok 2: Na lívanečníku smažíme silnější lívance. Krok 3: Pak pocukrujeme a pokapeme šťávou nebo jen potřeme dobrou marmeládou.

TIP: Jak připravit nadýchané lívance

Zveřejněno 8. 10. 2009

Poznámka autorky cathleen

Lívance jsou velice dobré, rychle hotové a hezky pevné, netrhají se.

Pokud dáme cukru jen malou lžičku, můžeme lívance mazat slanou pomazánkou nebo sypat sýrem, smaženou cibulkou a obložit uzeninou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírové lívance II

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Rkl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírové lívance II

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Rkl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (84)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Monulinka59: nám moc chutnají i studené, dělám ze tří dávek :-D ale můžete mít jiné chutě....
Udělejte napoprvé z jedné dávky a uvidíte, jak budou chutnat u vás ;-)

cathleen: ja jen jestli nemam udelat dvojitou davku ;) no nevadi... Diky ;-)

Monulinka59: to tedy doopravdy nevím... Nikdy jsem je nepočítala.

Kolik jich je z tohoto receptu? 300ml kefiru a 3 vejce ;) kolik kousku lívance? :-)

petuli.: kolik jste jich udelala prosim z receptu?

rejt9: mám radost, že chutnají, díky za vyzkoušení :-K

Lívance jsou mňamózní. 👍👍
Díky za recept 🌹

:-)<3:yes::yes::-K moc pěkné lívanečky :-K

Opět usmaženo. Zakysanka s borůvkami to dozdobily.

Opravdu výborné ale ani dvojitá dávka k obědu pro 4 členkou rodinu nestačila.

Dobrý den,dneska dělám k obědu. Rodina už se těší a já také. :yes:

Skutečně náramně jedlé! Dávám bodík :yes:

zopakováno a pořád jsou výborné

Frantiska: děkuju <3 také je milujeme!

výborné lívance :) Zapomnela jsem dat cukr, ale nastesti jsem hned prvni varku ochutnala a bez cukru nejsou dobre :) jsou takove mdle. Po pridání cukru jsou moc dobre.

Výborné :-K, dělala jsem s borůvkovým žahourem a zakysanou smetanou :yes:.

Hezký den, včera jsem je dělala a musím se opakovat, jako ostatní - jsou úžasné !!!! Potřela jsem je jahodovým džemem, navrch šlehačka a čerstvá jahoda, super :-K:-K:-K

mtvrdikova: díky :-K u nás také velice chutnají. Recept mám od kamarádky už léta a lívance děláme několikrát za rok (kefír dávám stále domácí, z houbiček). Manžel má rád tyto lívance i samotné, bez marmelády nebo šlehačky na povrchu.

Dnes jsem zkousela, livanecky jsou genialni.<3

Renousek01: :-):yes: taky tak děláváme - ale chutnají nám i samotné, bez cukru.

Jsou vynikající :-*. Jsem si je ještě horké obalila ve skořicovém cukru, to je mňamka :-))

Renousek01: budu ráda, když podáš zprávu ;-)

Vypadají úžasně :-p ... Dneska je vyzkouším, věřím, že budou suprový :-))

Podobny postup jako na Americke Pancake ty take nedelaji kvasek ale pouzivaji prasek do peciva no a kefir zdurazni chut.:yes:

pro kolik je toto osob?: :-D:-D:-D podľa toho, akí sú jedáci.

pro kolik je toto osob? 1. 8. 2014 16:02
:-?:-!

Znám je a děláme doma!!!!!:yes:

Díky za recept, je to naprostá bomba, právě jsem se zlikvidovala skoro všechny a přidala fotky na ukázku. Díky, hezký den:-K:-K:-K + bodík

Já jedině s kefírem. A co zbyde, to vypiju:-p A nejlépe tenhle poctivý selský kefír (www.mlekozfarmy.cz/wp-content/uploads/2013/05/kefir.png)

cathleen:moc děkuju za odpověď:-).Jdu teda koupit kefír:-(

Lelelinka: Leni, tak to opravdu nevím - vždycky jsem dělala jen z kefíru.
Logicky bych řekla, že ano, ale pohlídat hustotu těsta a poprvé udělat raději z malého množství, kdyby se lívance nechtěly povést (třeba se trhaly nebo tam byla jiná chybka);-)

Mám otázku,můžu místo kefíru použít bílý jogurt?Děkuji Lenka

Posílám bodík a velkou pochvalu:yes::-p. Přelité horkými malinami a kopečkem kysané smetany jsou vynikající:-p:-p:-p

Bahula: :-8 a já za krásnou fotku. Dám si ji jako hlavní;-)

cathleen: Děkuji za výborný recept :yes::-K:-p:-K:-K:-K

mela jsem kefirove mleko v lednice a nevedela jsem co z neho udelat,,nasla jsem tenhle :-p receptik,,do byla dobrota,moc dobry mnam ,mnam,,dekujeme:-K:-K:-K

A hele:-O náš zítřejší oběd:-D:-D

cathleen::-D:-D no neboj.. já hned ze startu takto "holé" ztrestala hned 3:-O:-O:-O olé:-D:-D:-D:-p;-):yes:

Moje holky je mají nejradši jen posypané skořicovým cukrem a ozdobené bílým jogurtem. Znám a dělám :-p:yes:

rebeka: no, nenapsala, rebi....já je dělávám i ze třech dávek najednou, ony totiž rády, hned čerstvě usmažené, rády z talíře sublimují:-//
Chutnají nám i jen tak, necukrované, nepotřené, ale se sladkou "ozdobou" jsou samozřejmě nejlepší:-)):yes:
Děkuju ti za krásné fotky!

vypadají krásně+bodík:yes::yes::-))

výborné lívance:-p:-p:yes::yes: jenom jsi nenapsala, že jsou velmi, velmi žravé:-8:-D a tudíž je jich málo:-//:-D
nevím, co budou mít ostatní:-8:-D:-D;-)
nemaje lívanečník, dělala jsem na "normální" pánvičce, proto vypadají tak, jak vypadají:-S ale jesou mňamósní:-p:yes:
posílám dík, obrázky a samože další bodík:-K:-K

spagetka: dík za vyzkoušení, spagi:-) Dělávám je ze tří dávek, manžel je má rád i jen tak, necukrované, bez marmošky:-p

Zrealizováno, spapáno, přidávám foto, když tak smažu, zbytek vezu k našim - kefíru jsem jkeště měla necelý litr, takže jsem zvětšila další přísady - vejce 4 a celý PDP, jo jinak kvůli diabetikovi jsem jen lehce poprášila Fan sladidlem, dala jahodovou marmeládu pro diabetiky :-p:-p:-p:-p:yes::yes:
Muž pravil, to jsou amolety a né lívance :-D:-D:-D, v podstatě má pravdu, já se nehádám ;-);-):-K:-K

Cat, tak na to se zítra mooc těším, ještě mi tam zbylo trochu kefíru a lívance jsme dlouho neměli, jestli se trochu povedou tvary, přidám foto. Lívanečník už taky nemám, takže budu tvořit na pánvi ;-). Přání je jahodová, borůvková a malinová marmeláda, musím prohrábnout zásoby ;-):-p:yes:

Mňamka - rychlé, jednoduché, ale hlavně výýýborné! :yes: :-p uděluji bodík.

cathellen,z dovolením jsem přidala fotku.Lívanečky jsou výborné a jednoduché.:yes::-K

Moc dobré lívanečky.Posypala jsem je skořicovým cukrem a jen se po nich zaprášilo.Dík za recept,:yes::yes::-p:-)) Bodík 40.

Zrovna tu lovím recepty s kefírem, kterého mám teď fakt dost. A tyhle lívance určitě udělám! :-p:yes:+

petuli.: díky, jsem moc ráda, že chutnaly. Také je dělávám z dvojité, někdy i z trojité dávky:-D:-D:-D Chutnají nám i jen tak, slabounce pocukrované, bez marmelády.

paráda, super těsto a po lívancích se jen zaprášilo, 4-letá dcerka snědla 4 :-p, příště musím z dvojité dávky, dávam bodík :yes:

Tyto lívance nemají konkurenci, opravdu vynikající :yes:

nu což,povedly se,ale já jsem v tom spěchu zapoměla,že manžílek nesnese kefír,takže měl smůlu...ale já s dětma jsem si pošmákla:yes::-K

jdu na ně,pak dám vědět,jak se povedly...;-)

Aislinnka 27. 1. 2011 14:36
Jsou skutečně vynikající, bála jsem se že z toho kefíru budou nakyslé, ale tento server mě opět nezklamal, takže zítra dělám znova a už se těším:-):-K

Jsou opravdu vynikající, lehoučké a rychle hotové:yes:

jsou výborné, dneska byly k obědu :-)

dopékám poslední,jsou VYNIKAJÍCÍ:-p,takže posílám bodík:yes: a přeji všem krásný večer:-)

mna,mnam:yes::yes::yes:

Cathleen, v chladničke sa akosi vyskytol kefír, ktorý zostarol. Ale ja som holka šetrná a lievance z neho sú super! Nemala som otvorený počítač, tak som robila po pamäti...zaváraninový pohár kefíru a iba 1 vajce a sóda bicarbóna, múka od oka. Tvary sú všelijaké - lievanečník dostal vale, ale na chuti im to neuberá - s džemom z josty je to skvelé. Vďaka za kefír i recept! +

Tak to je jídlo ušité pro mého muže. Sladké přímo miluje. Mám v oblíbených a budu dělat :yes: bodík !!:yes:

no ja som dala 3 lyzice a manzelovi sa este doslova kupali v javorovom sirupe a navrch si ich sypal vanilkovou skoricou. na jednu si dal citronovo/zazvorovy dzem aby sa citil ako ked sme boli v skotsku;-). pracovalo sa s cestom vynikajuce, fakt sa vonkoncom netrhalo, nemam tu formu na lievance, tak som ich liala len priamo na panvicu, neboli take sikovne male, ale boli fakt dobre. +

Vypadají luxusně. :yes: :-p +;-)

:-)Děkuju všem za krásné pochvaly!
Dala jsem do nich jen lžíci cukru, tak byly minimálně sladké, a přesto si je manžel vzal k svačině do práce jen tak, necukrované, ničím nemazané. A prý moc chutnaly.

Cathleen:-)taktéž přihazuji boďku(8) a brzy vyzkouším:-p.Kefírek už čeká v lednici,takže to bude brzy;-).

Taky jsem přidala bodík :yes:, protože na lívance mám už dlouho chuť a moc se mi nechtělo do těch klasických kynutých. :-8 Vypadají fakt k nakousnutí :-*

Skvělý nápad na zaslazení;-) a krásné fotečky k tomu. To je šestý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

cathleen, já moc sladká jídla nedělám, ale když byly děti malé, tak jsem jim kefírové lívance dělala docela často a měly je moc rády, takže máš ode mne bodík :yes::-)

Cathleen, to je krásná fotka:yes::yes: Lívance milujeme, už mám uloženo. +:-)):-))

Taky je dělávám, moc dobré:yes:

Cathleen, lívance znám a někdy dělám (také jsem chtěla někdy příležitostně recept vložit...). Jsou super (hlavně nic nemusí kynout!), takže bod letí i ode mě :yes:.

Pipre:-)to ne já,to Cathleen;-):-D.

Mirčo, věřím, že tyto lívance jsou velmi dobré a já ti dávám bodík:yes:1.

Tématické fráze:
lívance recept, kefírové lívance, lívance, lívance z kefíru, kefírové lívanečky, lívance s kefírem, kefírové lívance recept, nejlepší kefírové lívance, recept na lívance, kynuté lívance z kefíru, nejlepší kefírové lívanečky, recept na lívance z kefíru, lívanečky z kefíru, lívance z kefírového mléka, recept lívance, lívance kefírové, lívance z kysaného mléka, livance s kefiru, recept na kefírové lívance, amolety z kefiru

Suroviny:
kefír, vejce, cukr, sůl, mouka polohrubá, prášek do pečiva, tuk na smažení, cukr moučkový, marmeláda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu