Cuketové zelí zavařené na zimu i jiné roční období
Sklízíte jednu cuketu za druhou a už vám docházejí nápady jak je zužitkovat? Pokud chcete uchovat nějakou cuketu i na zimu, připravte sklenice a vrhněte se do zavařování. Cuketové zelí se skvěle hodí nejen k masu, ale také do polévky. Zavařené je během chvíle.
Suroviny pro 4 kusy
4 sklenice po 650 ml
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 001 kJ / 956 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,40 g |
| Tuky | 4,84 g |
| Vláknina | 83,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20,06 g |
| Sůl | 50,00 g |
| Sacharidy | 178,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu oloupeme. Větším kusům dle potřeby vydlabeme střed se semínky. Nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Ve velké míse důkladně promícháme cuketu a cibule se všemi ostatními surovinami.
Krok 3: Kyselost a sladkost cuketového zelí upravíme dle vlastní chuti. Necháme hodinu odpočinout.
Krok 4: Pak promícháme ještě jednou a naplníme do zavařovacích sklenic (650 ml) cca 2,5 cm pod okraj. Okraje sklenic velmi dobře otřeme.
Krok 5: Zavíčkujeme a na 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
Zveřejněno 18. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketové zelí zavařené na zimu i jiné roční období
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/33gM
Moje poznámka
Cuketové zelí zavařené na zimu i jiné roční období
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/33gM
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 4 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 18 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 22 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 11 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 1 hodinou
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 2 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 2 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 4 hodinami
Kapří hranolky
loing před 13 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 13 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 13 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 14 hodinami
Tématické fráze:
cuketové zelí,
cuketové zelí zavařování,
zavařování cuketového zelí,
zavařování cuket,
jak zavarit cuketove zeli,
zavarujeme cuketu,
cuketove zeli sterilovane,
zavařujeme cuketové zeli,
cuketové zelí zavařit,
zavařování cuketové zelí,
zavařované cuketové zelí,
zavařování zelí z cukety,
co z cukety na zimu,
zavarena cuketa jako zeli,
cuketové zelí zavařované,
cuketové zelí zavařujeme,
zavařená cuketa,
zeli z cukety,
zavařování cukety jako zelí,
cuketové zelí s dekem
Suroviny:
cuketa,
cibule,
ocet,
zelenina,
cukr krupice,
kmín celý
Komentáře (52)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Drobet mi zbylo, tak jsem to ochutnala a je to velmi dobré. Těším se, až si cuketové zelíčko dáme k obědu.
Ze 4.5 kg mám 9 sklenic.
Jinak se dá takto připravená cuketa konzumovat i jako přílohový salát.Jen to chce nechat tak dva dny uležet
Do jedné dávky jsem nastrouhala na jemno červenou řepu a mám tím pádem i zelí červené.
S těmi bramboráčky to vypadá báječně,mňam
Věřím,že se Ti zelí nepokazí
Ale náhoda je blbec,to je fakt
Teď ještě přemýšlím, jestli by se to nezkazilo, pokud bych cuketu jenom nasolila a zavařila. Abych si to pak dochutila k obrazu svému, co myslíte, šlo by to nebo se to zkazí?
http://www.toprecepty.cz/recept/23607-cuketove-zel...
Jarunko děkuji