Postup přípravy
Krok 1: Na masle opečieme klobúčiky podpňoviek z jednej strany, otočíme, osolíme a opäť opečieme.
Krok 2: Postupne takto opečieme z oboch strán všetky klobúčiky.
Krok 3: Potom ich vložíme všetky späť do výpeku, pričom každú vrstvu posypeme rascou, zakryjeme a na slabom ohni 20 minút dusíme (nepodlievame, iba v najnevyhnutnejšom prípade podlejeme 1 lyžicou vody, aby neprihoreli, podpňovky majú vody dosť ).
Krok 4: Udusené podpňovky opatrne vyberieme na tanier, obložíme cibuľou, horčicou, feferónkami a podávame s chlebom a zeleninou.
Zveřejněno 3. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Václavková dobrota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xygJ
Moje poznámka
Václavková dobrota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xygJ
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 5 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 10 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
Janja před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 6 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 6 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 6 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 7 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 7 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 8 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 8 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 9 hodinami
Tématické fráze:
václavková smaženice,
babicovy dobroty recepty 3.10.2013,
václavková,
dobroty z václavek recept,
vaclavky upravovat,
václavky toxin,
monin.cz,
rybí podpňovka
Suroviny:
houby václavky,
máslo,
sůl,
kmín celý,
cibule,
hořčice,
feferonka,
zelenina
Komentáře (9)
Jídlo dobré, bacha na václavky, nutno tepelně upravovat raději déle, aspoň půl hodiny pro sichr, za syrova jsou jedovaté, toxiny se ničí tepelnou úpravou alespoň 20 minut, ale někteří mykologové tvrdí, že jistota je půl hodiny.