Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí závitky se špenátem na houbách

Závitky z kuřecích prsou se špenátem a houbami můžete připravit i jako slavnostní oběd. S opékaným bramborem, dušenou rýží či zeleninovým salátem udělají na talíři spoustu parády. Voní slaninou, česnekem a chutnají skvěle.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 960 kJ /
946 kcal
Bílkoviny85,75 g
Tuky62,47 g
Vláknina5,04 g
Cholesterol 242 mg
Sodík 1,32 g
Sůl3,29 g
Sacharidy9,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prso překrojíme podélně napůl tak, aby vznikly 2 plátky masa. Mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 2: Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na proužky, česnek na plátky. Krok 3: Na pánev vložíme anglickou slaninu a rozškvaříme ji. Přidáme cibuli a necháme zpěnit, poté přidáme česnek a orestujeme. Krok 4: Přihodíme čerstvý špenát, osolíme, opepříme a necháme špenát pouze zavadnout. Odstavíme ze zdroje tepla. Krok 5: Tuto směs neseme na plátky kuřecího masa, stočíme do závitků a sepneme jehličkami. Krok 6: Na výpek, který nám zůstal, dáme nakrájené houby. Krok 7: Houby mírně orestujeme a na tento základ dáme opéct závitky ze všech stran. Krok 8: Podlijeme malým množstvím vody, přiklopíme poklicí a dusíme ještě cca 15-20 minut. Během dušení závitky obracíme. Krok 9: Podáváme s opečeným nebo vařeným bramborem. Závitky jsou výborné i s rýží nebo zeleninovým salátem.

TIP: Jak udělat masové závitky

Zveřejněno 27. 10. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

V Egyptě jsem jedla listový špenát na 100 způsobů a bylo mi moc líto, že se neumím domluvit na receptu, protože neumím anglicky. Takže se snažím experimentovat podle chutí, které mi zůstaly v paměti. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0DMG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0DMG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

gpetra: Děkuji, to mne moc těší :-)

Je to ještě lepší, než jsem si původně myslela, když jsem začala vařit ;)

Mira Love::-O:-))

Mira Love 21. 11. 2012 19:52
Awesome!!! I love it!!! :yes::yes::yes:

:yes::yes::yes::-K:-K:-K
hned bych si dala, ale nemám čerstvý špenát, vlastně ani mražený, tak příště

Jana Remkova::-D:-)) yes, very, nejsi sama:-D:-:-))

no parádní zamotanec, jen co je pravda;-):-p:-):yes::yes:

varilamyskakasicku: Jéé, já a jazyky, noo!:-D:-D Díky;-)

Tak Jani, más teď ale přes zimu čas se učit pár základních frází z angličtiny na další léto, no a pak nám dodáš recept na 100 způsobů ze špenátu, jinak moc pěkný závitek, ty je máš vždycky bašťácké a dávám zasloužený bodík:-p:yes:

Tématické fráze:
kuřecí závitek se špenátem, kuřecí závitky se špenátem, závitky se špenátem, kuřecí rolky se špenátem a žampiony, kuřecí maso na žampionech se špenátem., kuřecí závitky, houbové zavitky kuřecí, recept na kureci zavitky se spenatem, kuřecí závitky s houbami, kuřecí závitek na houbách, kuřecí závitky plněné nivou a anglicky, kureci maso plnene spenatem a anglicky, závitek se špenátem, kuřecí závitky se špenátem a s houbami, kuřecí závitky recept, kuřecí prsíčka se špenátem, kuřecí prsa no houbách, houbové kuřecí závitky, kuřecí závitek se špenátem žampiony, spenat do zavitku

Suroviny:
prsa kuřecí, cibule, slanina anglická, česnek, špenát čerstvý, houby lesní, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu