Dvanáctihodinová kachna
Už jste někdy zkoušeli péct kachnu dvanáct hodin? Není to nic složitého, příprava zabere jen pár minut. Mezitím, co se kachna při nízké teplotě peče, se můžete věnovat jiné činnosti. Čas, který zabere dlouhé pečení, se bohatě vyplatí. Ta chuť a křehkost masa stojí za to!
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 977 kJ / 234 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,00 g |
| Tuky | 7,50 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 200 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 24,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 90 °C.
Krok 2: Kachnu omyjeme, očistíme, prosolíme zvenčí i zevnitř, okmínujeme a vložíme do pekáče.
Krok 3: Podlijeme ji mlékem, pekáč přiklopíme a pečeme 7 hodin v předem vyhřáté troubě na 90 °C.
Krok 4: V průběhu pečení odebereme z pekáče část vypečeného tuku a smícháme ho s medem. Touto směsí kachnu průběžně potíráme.
Krok 5: Po 7 hodinách pečení zvýšíme teplotu na 120 °C a kachnu pečeme další 4 hodiny. Na poslední hodinu teplotu ještě zvýšíme a maso dopečeme na kůrčičku. Celkem pečeme 12 hodin.
Krok 6: Kachnu podáváme s oblíbenými přílohami, třeba se zelím a houskovými knedlíky.
Zveřejněno 5. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvanáctihodinová kachna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PGR6
Moje poznámka
Dvanáctihodinová kachna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PGR6
Nejnovější recepty
Cukroví s pistáciovým krémem zdobené pistáciemi
Přidáno před 2 hodinami
Ricottové knedlíčky s jahodami podle Jana Punčocháře
Přidáno před 3 hodinami
Dietní kuřecí prso s bramborovou kaší
Přidáno před 12 hodinami
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 19 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční perníčky s rumovou polevou podle Josefa Maršálka
veronika_straka před 51 minutami
Nadýchaný císařský trhanec - Kaiserschmarren
Modemo před 52 minutami
Jablečné lívance
oldlhot před 1 hodinou
Šťavnatá vepřová pečeně
bobnak před 1 hodinou
Perníkové kuličky s ořechy
Panova před 2 hodinami
Vosí hnízda
Luentynka před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Luentynka před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Patriktesar před 5 hodinami
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 13 hodinami
Tématické fráze:
pečená kachna přes noc,
kachna pečená přes noc,
pomalu pečená kachna přes noc,
pečení kachny přes noc,
pečená kachna v troubě přes noc,
pečená kačena přes noc,
kachna pečená 12 hodin,
pomalu pečená kachna 12 hodin,
dlouho pečená kachna,
kachna dlouho pečená,
kachna přes noc,
dvanáctihodinová husa,
jak péct kachnu přes noc,
12hodinova kachna,
dvanáctihodinová pečená kachna,
12 hodinova husa,
kachna pečená celou noc,
kačena pecena přes noc,
jak upéct kachnu přes noc,
šestihodinová kachna
Suroviny:
kachna,
sůl,
kmín celý,
mléko,
med
Komentáře (32)
Pridavam zaslouzeny bod
Dlouho pečená kachna je nejlepší