Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 179 kJ / 6 018 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 153,88 g |
| Tuky | 175,72 g |
| Vláknina | 71,81 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 65 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 928,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do cca 150 ml vlažnej vody dáme cukor, lyžicu múky, rozdrobíme droždie, zamiešame a necháme cca 20 minút stáť v teple.
Krok 2: Múku preosejeme, vmiešame soľ, pridáme kvások. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej, vypracujeme polotuhé pružné cesto, ktoré pomúčime, prikryjeme a necháme v teple kysnúť, kým nezdvojnásobí objem.
Krok 3: Vykysnuté cesto rozdelíme na tri časti. Každú vyvaľkáme (najlepšie priamo na pečiacom papieri) a dáme na veľký plech. Znovu ho necháme v teple kysnúť cca 20-30 minút.
Krok 4: Do 450 g kyslej smotany vmiešame soľ, rozotrieme ju na nakysnuté cesto na plechu, husto posypeme cibuľou nakrájanou na céčka a posypeme čiernym korením. Tak isto pokračujeme s druhým cestom na plechu - smotana, soľ, cibuľa, čierne korenie.
Krok 5: Do poslednej smotany vmiešame soľ, pretlačíme pol hlavičky cesnaku, natrieme na posledné cesto, posypeme čiernym korením.
Krok 6: Pečieme cca 25-30 minút, 200 stupňov.
Zveřejněno 17. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cibulovo smetanový osúch (a česnekový)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MgDm
Moje poznámka
Cibulovo smetanový osúch (a česnekový)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MgDm
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 12 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 12 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 13 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 14 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 14 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 15 hodinami
Tématické fráze:
slovenský osúch,
osúchy,
osuch,
slovensky smetanovy posúch,
česnekový osúch,
tradiční slovenský smetanový posúch,
osúch kluci v akci,
osúch recept,
smetanový posuch,
slovenskỷ posúch,
recept na osúchy,
slovenský osůch recept,
smotanovy osuch,
cibulovo smetanový koláč,
cesnakovy osuch,
slovenský smetanový koláč,
kluci v akci osúch,
moravské osúchy,
slovenske posuchy,
recept osuch s brinzou
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr,
sůl,
olej,
voda,
smetana zakysaná,
sůl,
cibule,
pepř,
česnek
Komentáře (70)
Som rada, že skúšaš...
To by dopadlo !
A mám tu recept aj na halászlé...českí priatelia si ju u mňa objednávajú, keď prichádzajú na návštevu.
Jeho babička žila v Maďarsku ,tak to asi bude k Haláslé, Jaks to uhodla?
Díky Magdalenko ,brzy zkusim!
Konečný výrobek je na jednom plechu nebo na třech?
Som rada, že zaujal aj tento jednoduchý recept, dúfam, že niekto vyskúša a bude chutiť. Nič svetoborného to síce nie je, cibuľa v tej smotane len zmäkne, ako decku mi to nechutilo. Teraz to mám rada, chute sa rokmi menia.
A vyzerá to, že naša rodina sa rozrastie o jedného člena - je od Parmy, tak sa teším na originálne recepty z jeho vlasti. Zatiaľ mu u nás najviac chutí klasický český guláš s knedlíkmi aj bramboráky, bryndzové halušky mu ale išli ťažko dole krkom.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Halu%C5%A1ky
Vošouch se priostě používal pro něco jiného. Fakt zha svoé prarodiče nemohu.