Domácí sýr (bez syřidla)
Výroba domácího sýru znovu získává mezi lidmi na oblibě, málokdo ale ví, že chutný sýr si můžete vyrobit i bez použití syřidla. Hotový sýr můžete dochutit podle libosti, výborný je také s česnekem nebo s čerstvými bylinkami.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 300 kJ / 311 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 17,07 g | 
| Tuky | 15,70 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 56 mg | 
| Sodík | 200 mg | 
| Sůl | 0,50 g | 
| Sacharidy | 25,28 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Tvaroh rozdrobíme do hrnce, zalijeme mlékem, přivedeme téměř k varu a odstavíme.
	Krok 2: Než směs začne téměř vařit, přilijeme citrónovou šťavu. Tvaroh se jemně roztaví a mléko srazí.
	Krok 3: Mléko se srazí i bez citrónové šťávy působením kyselosti tvarohu. Je ale vhodné ji přidat pro jistotu.
	Krok 4: Celou směs slijeme (přecedíme) a necháme odkapat.
	Krok 5: V hrnci rozpustíme lžíci másla, přisypeme odkapanou tvarohovou směs, sůl, jedlou sodu, případně koření a bylinky a zvolna zahříváme. Tvaroh se začne postupně tavit.
	Krok 6: Natavenou směs přendáme do libovolně nádoby, (formy), ve které bude sýr chladnout a tuhnout.
	Krok 7: Necháme v chladu do druhého dne uležet a podáváme.
Zveřejněno 23. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Domácí sýr (bez syřidla)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgW8
Moje poznámka
					
				
Domácí sýr (bez syřidla)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgW8
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 12 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 6 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							domací syr, 
						
						
							výroba domácího sýra bez syřidla, 
						
						
							výroba sýra bez syřidel domácí, 
						
						
							výroba domácího sýru bez syřidla, 
						
						
							domácí eidam, 
						
						
							domací eidam recept, 
						
						
							domácí výroba eidamu, 
						
						
							domaci syr recept, 
						
						
							výroba sýrů doma, 
						
						
							přírodní domací syr z tvarohu, 
						
						
							domácí sýr z tvarohu, 
						
						
							výroba domácí mozzarella, 
						
						
							výroba domácího sýrů bez syřidla recepty, 
						
						
							recept na domaci syr, 
						
						
							syr z tvarohu, 
						
						
							výroba sýra doma, 
						
						
							domácí syr eidam, 
						
						
							výroba sýru eidam, 
						
						
							výroba domácího eidamu, 
						
						
							jak vyrobit domácí sýr
						
					
						Suroviny:
						
							tvaroh polotučný, 
						
						
							mléko, 
						
						
							soda jedlá, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							chilli, 
						
						
							kurkuma, 
						
						
							česnek, 
						
						
							bylinky
						
					
	
			
	
	
Komentáře (60)