Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 423 kJ / 8 706 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,34 g |
Tuky | 300,76 g |
Vláknina | 42,10 g |
Cholesterol | 807 mg |
Sodík | 765 mg |
Sůl | 3,05 g |
Sacharidy | 1 324,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny smícháme dohromady, dobře promícháme, aby v těstě nebyly žmolky mouky a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Krok 2: Pečeme spíš na maličko nižší teplotu, aby mohlo těsto dobře vyběhnout a nepopraskalo (asi 170°C). Zkoušíme špejlí, jestli je perník dost propečený.
Hotový můžeme jen pocukrovat, popř. polít citrónovou nebo čokoládovou polevou.
Já jsem ještě syrové těsto, před vložením do trouby, posypala kokosem - perník po něm hezky lehce voní.
Hotový můžeme jen pocukrovat, popř. polít citrónovou nebo čokoládovou polevou.
Já jsem ještě syrové těsto, před vložením do trouby, posypala kokosem - perník po něm hezky lehce voní.
Zveřejněno 4. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Litrový litý perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MgwO
Moje poznámka
Litrový litý perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MgwO
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 3 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 5 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 10 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 2 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 5 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 6 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 8 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 8 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 8 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 9 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 10 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 10 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 11 hodinami
Tématické fráze:
lity pernik,
litý perník na plech,
litrový hrnek,
světlý perník,
perník na malý plech,
recept na litý perník,
perník litý na plech,
nejlepší litý perník,
recept litý perník,
litr mouky,
lity pernik recept,
pernik lity,
jak dlouho se peče perník,
pernik recept,
jakou mouku na perník,
recept světlý perník,
perník recept litr,
perník na plech,
pernik na pul litr,
pernik svetly
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
mléko,
olej,
vejce,
marmeláda,
kakao,
prášek do pečiva,
koření do perníku,
Komentáře (62)
Já bych přidala jen o trošku více kakaa.
Hned jak mě chytí mlsná na perník,vyzkouším.
Teď jsem pekla pomerančové řezy .
spagetka: nerozumím tomu, kdo a proč smazal tvé fotky (ty?)....
Včera jsem perník upekla i své rodině. Je jednoduchý a rychlý, takže se k němu budu určitě vracet. Dovolím si rychlou fotku toho našeho
K odměrkám-mám dvě, jednu od Tupperware a druhou obyč po babi.Vážila jsem obsah na digi váze a odchylka byla 7g.Takže nic tragického
Děkuji za super recept.
Byl dobrý, u kafíčka s kamarádkou se po něm jen zaprášilo.
Děkuji za recept a přeji hezký večer
Vaclav Fronek: doufám, že bude chutnat
Jinak perník u nás je vždy výtaný a tento udělám.+bodík 15
Cesto je vysoke a piekla som na velkom hlbokom plechu (35 x 45)...je to pernik naozaj pre velku rodinu a je skvely, nemrvi sa, je stavnaty a ma vsetko co spravny pernik ma mat.
Ivuš prepáč, že som si dovolila to k tvojmu receptu napísať, ale nedá mi to.
Omlouvám se cathleen, nenapadlo mne, že na můj kometář vznikne tak prudká reakce, to bych si to byla odpustila