Hovězí plátky (kostky) v zelenině na rajčatové šťávě
Suroviny
Porce: 4 velké
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 611 kJ / 1 819 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 162,99 g |
Tuky | 86,47 g |
Vláknina | 37,69 g |
Cholesterol | 371 mg |
Sodík | 2,31 g |
Sůl | 5,48 g |
Sacharidy | 80,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Část masa, ze kterého už nejdou plátky nakrájet, nakrájíme na větší kostky.
Krok 2: Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme a po obou stranách mírně poprášíme solí a pepřem. Po jedné straně potřeme částí hořčice.
Krok 3: Stroužky česneku prolisujeme, mrkev a celer nakrájíme na drobné kostky. Cibuli nakrájíme na jemné půlkolečka, špek na úzké nudličky a obojí dáme do papiňáku na rozehřátý olej osmažit do růžové barvy. Dále přidáme mrkev a celer, promícháme a 5 minut restujeme.
Krok 4: Orestovaný základ nahrneme ke kraji hrnce, přidáme maso které necháme prudce po všech stranách zatáhnout. Znova promícháme, podlijeme 350 ml rajčatové šťávy, přidáme rozmarýn, zbytek hořčice a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu na slabém plameni dusíme cca 35-40 minut.
Krok 5: Po ochlazení hrnec otevřeme, měkké maso vytáhneme bokem a tvrdou větvičku rozmarýnu vyhodíme. Šťávu zahustíme moukou,kterou jsme si rozmíchali ve zbývajících 250 ml rajčatové šťávy. Necháme bez pokličky 10 minut mírným varem provařit, 5 minut před koncem přidáme prolisovaný česnek a maso na prohřátí. Jako příloha se hodí různé noky, knedlík, nebo rýže.
Zveřejněno 10. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí plátky (kostky) v zelenině na rajčatové šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y5XP
Moje poznámka
Hovězí plátky (kostky) v zelenině na rajčatové šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y5XP
Nejnovější recepty
Meruňkové řezy s pudinkem
Přidáno před 7 hodinami
Banánová bábovka bez cukru
Přidáno před 9 hodinami
Chilli cukety
Přidáno před 11 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčátky
Přidáno před 13 hodinami
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno 20. 6. 2025 21:08
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno 20. 6. 2025 21:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Michal_amater před 42 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavla29 před 2 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
IRBONA před 3 hodinami
Jahodový smetanový dort (mousse)
bretka před 3 hodinami
Knedlíky - blbouny s klevelou
MarketaAn před 4 hodinami
Závin z bramborového těsta plněný masem
Dasa18 před 4 hodinami
Drůbeží kostky v zelenině se slaninou
Bushmann před 5 hodinami
Bublanina
Levandule35 před 6 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 6 hodinami
Pomerančový dort z pohankové mouky
Majka214 před 8 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na rajčatech,
hovězí plátky,
hovězí plátky na zelenině,
hovězí plátky s rajčaty,
hovězí perko,
hovezi kostky,
hovězí maso pérko,
hovězí na zelenině,
rajčatová štáva recept,
hovězí plátky na rajčatech,
hovězí na platky,
hovezi perko recepty,
hovezi s rajčaty,
hovezi kostky recept,
hovězí na šťávě,
hovězí plátky recept,
hovězí kostky recepty,
hovězí pérko recept,
hovězí maso na rajčatech,
hovězí plátek s rajčaty
Suroviny:
kližka hovězí,
špek,
olej,
cibule,
mrkev,
celer,
česnek,
hořčice kremžská,
šťáva rajčatová,
rozmarýn,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (15)
Já si vždy značím na papír,kolik čeho dávám a nějak mi to uniklo