Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Husa s jablky a saturejkou

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 512 kJ /
600 kcal
Bílkoviny7,54 g
Tuky3,79 g
Vláknina40,53 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 61 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy118,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Husu očistíme, omyjeme a osušíme. Odřízneme křídla a vložíme je do pekáčku. Husu uvnitř osolíme. Cibule oloupeme, jablka rozkrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Husu naplníme jablky a cibulí (část jablek a 1 cibuli odložíme). Přidáme čerstvou saturejku a otvor pevně zajistíme špejlí. Krok 2: Husu na povrchu osolíme, pokmínujeme a položíme na křídla v pekáčku. Zbylou cibuli nakrájíme na plátky a poklademe do pekáčku. Husu podlijeme vývarem a přikryjeme alobalem (nebo druhým pekáčkem). Krok 3: Vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme při 180°C, aby nám vznikla křupavá husí pečínka. Během pečení propichujeme husu pod stehny, aby mohl volně odtékat tuk, který dál průběžně odebíráme do nádobky. Krok 4: Husu přeléváme výpekem a podléváme podle potřeby vývarem. Přibližně po dvou hodinách odstraníme alobal ( nebo pekáček), přidáme pokrájená jablka, která jsme měli stranou a dál dopečeme dozlatova. Podáváme s knedlíkem a červeným zelím (bílým zelím).

Zveřejněno 5. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y57V

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y57V

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

DÍKY VŠEM:-K

máš tu husičku jako malovanou:yes::-D

Husička je dobrota,:yes::yes::yes::-)) ohromná je taky v šouletu( na Slovácku husacina ze šumajstrem) na topce židovský šoulet s husími stehny:yes::yes:;-):-p:-):-D:-))

Husu já miluju, krásné vše :yes::yes::-p

Parááda!!!:yes:

zizala: to máš pravdu,tento čas by odpovídal,někde jsem četla,že hsuu někdo dělá i přes noc na 70 stupňů a ráno v 10.00. hod pak pokračuje,ale asi bych stejně dělala vrátnou:-))příště si přivstanu a bude to za světla:-))

varilamyskakasicku: Když peču husu, začínám už v 8 hodin ráno nebo ještě dřív, abych měla jistotu, že to stíhám ;-) Ta saturejka se mi tam líbí :yes:

Bibinka: což dobrá Janinko je a byla, ale jen se čas a oběd tak trochu dost protáhl až pomalu do tmy :-D holka se nechala na pekáči docela dlouho opečovávat:-K;-)

varilamyskakasicku:Ivi, ta husička je jako malovaná-krásně zlatá a to stehno bych si z toho talíře hned stáhla a zakousla se do něj, až by mi její sádlo teklo po bradě, mňam, husu už jsem dlouho neměla.+5:yes:

Jablka dávám, jak k huse i když peču kachnu:-p:-p:yes::yes:

tejaja: já to mám stejně jako Ty, ale u husy dělám výjimku. Dodá výbornou chuť;-):-K

U nás husa nejede, ale maso s jablky moc rádi, takže :-p:-p:yes::yes:

Nemám rada jablká v jedle, na rozdiel od ostatného ovocia. Jedinou výnimkou je husička :-D takže boduješ :yes:

Tématické fráze:
husa s jablky, pečená husa s jablky, křupavá husa, jak dlouho se dela husa, recept krupava husa, křupava husa s jablky, husa plnena pohankou, husa s jablky recept, co s jablkem po upečení husy, jak se dlouho dělá husa, recept husa, recepty z husy, husa na cibuli, husy stehna se zelim jabka a hrusky, recepty se saturejkou, recept křupavá husa recept, recept husa na hruskach, jak upéct husu s jablkem, propichujeme husu, peceni krupave husy

Suroviny:
husa, sůl, jablko, cibule, saturejka, vývar zeleninový, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu