Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 870 kJ / 3 793 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,71 g |
Tuky | 102,65 g |
Vláknina | 21,20 g |
Cholesterol | 216 mg |
Sodík | 115 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 627,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zpracujeme těsto (pomohla mi pekárna, ale lze i klasicky = kvásek, máslo, zapracovat mouku se solí) a necháme vykynout.
Krok 2: Z vykynutého těsta vytvoříme 10-12 bulek, položíme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě kynout.
Krok 3: Mezitím si připravíme těstíčko na krustu. Necháme chvilku odpočinout a potřeme jím vykynuté bulky. Těstíčko by mělo být tak husté, aby z bulek nestékalo.
Krok 4: Upečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Krusta pečením sama takhle hezky popraská.
Zveřejněno 4. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žirafí bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1qE3
Moje poznámka
Žirafí bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1qE3
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 2 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 6 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 11 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 1 hodinou
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 3 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 3 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 3 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 4 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 4 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 7 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 8 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Alenulle před 8 hodinami
Tématické fráze:
žirafi,
brýdová recepty,
zirafi housky,
peceni brydove,
bulky ze suseneho drozdi,
recepty brýdová,
peceni brydova,
brydová recepty cz,
dorty pro žirafi,
pani bridova,
žirafí dort,
žirafí maso,
recepty paní brýdové,
recept na housky žirafky,
maso ze žirafi,
tygri bulky,
žirafí maso recepty,
pečení brídova,
recepty z kynuteho těsta bulky,
brydova žirafí houstičky
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
cukr,
máslo,
sůl,
droždí,
mouka rýžová,
voda,
cukr,
olej,
droždí sušené
Komentáře (12)