Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou
Aljašská treska je oblíbená pro své křehké, bílé maso a jemnou chuť. V tomto jednoduchém receptu ji doplňuje svěží citronovo-máslová omáčka, která rybě dodá šťavnatost a lahodné aroma.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 895 kJ / 3 082 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,37 g |
Tuky | 294,72 g |
Vláknina | 5,84 g |
Cholesterol | 473 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 65,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté kousky z tresky prosolíme mořskou solí, opepříme, pokapeme citronem, pokmínujeme a necháme v chladu odpočívat.
Krok 2: Mezitím připravíme omáčku. Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, zasypeme ji hladkou moukou a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme bílým vínem a smetanou na vaření. Pak jí zředíme na potřebnou konzistenci zeleninovým vývarem.
Krok 3: Okořeníme, přidáme očištěnou nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu, lžíci francouzské hořčice, špetku kurkumy a vše povaříme. Poté přecedíme.
Krok 4: Porce připravené aljašské tresky zprudka opečeme z obou stran na pánvi na směsi másla a olivového oleje.
Krok 5: Podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem
Zveřejněno 15. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8B7o
Moje poznámka
Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8B7o
Nejnovější recepty
Polévka z červených paprik
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou a smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Bezinkový sirup
Přidáno před 5 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 5 hodinami
Aronie griotka a sirup
Přidáno před 7 hodinami
Dýňová marmeláda s džusem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Miroslav73 před 2 hodinami
Moje vaječná pomazánka
Miroslav73 před 2 hodinami
Naložená sušená rajčata ze sušičky
petvset před 4 hodinami
Cizrnový salát se zeleninou a tuňákem
TondaJ před 4 hodinami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
Hanka6677 před 4 hodinami
Tříbarevný tvarohový koláč
marunda před 4 hodinami
Vepřové maso s kapustou
LucieBicanova před 6 hodinami
Pestrý zeleninový salát s nivou a lehce pikantní zálivkou
Eva z HK před 7 hodinami
Medové kokosové rohlíčky
Danna před 8 hodinami
Kynutý knedlík
RadkaaK před 8 hodinami
Tématické fráze:
treska recept,
aljašská treska recepty,
aljašská treska recept,
aljašská treska,
recepty aljašská treska,
treska s omáčkou,
recept na aljašskou tresku,
recept aljasska treska,
jak připravit tresku,
jak upravit tresku,
recepty na tresku,
jak připravit aljašskou tresku,
morska treska recept,
treska na pánvi,
aljasska treska je dobrá,
recepty na aljasskou tresku,
recepty z tresky,
recept na tresku,
treska recepty,
jak upravit aljašskou tresku
Suroviny:
treska aljašská,
sůl mořská,
pepř bílý mletý,
kmín celý,
olej olivový,
máslo,
mouka hladká,
citron,
cibule šalotka,
víno bílé,
smetana,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř bílý mletý,
hořčice francouzská,
kurkuma
Komentáře (26)