Blbouny se žahourem
Jsme národ knedlíků, a to těch houskových, kynutých i sladkých. Plněné jsou skvělé, ale pokud chcete zkusit změnu, máme pro vás tip. Z kynutého těsta udělejte knedlíky, uvařte na páře a ovocem je přelijte až při servírování.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 521 kJ / 1 798 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,21 g |
Tuky | 25,68 g |
Vláknina | 12,92 g |
Cholesterol | 271 mg |
Sodík | 590 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 327,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zadělejte si těsto, je jedno jestli ručně nebo v pekárně a nechte jej vykynout.
Krok 2: Vykynuté těsto rozdělte na asi 20 stejně velkých kousků, které v dlani zakulatíte a necháte ještě chvíli kynout.
Krok 3: Knedlíky poté vařte v páře na pečicím papíru asi 12 minut - je to lepší, než ve vodě. Hotové knedlíky propíchejte špejlí, aby se nesrazily.
Krok 4: Jahody podlijte troškou vody, přidejte cukr, asi lžíci solamylu na zahuštění a nechte rozvařit. Knedlíky polité jahodovým rozvarem můžete doplnit strouhaným tvarohem a přelít rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 23. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Blbouny se žahourem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jMkB
Moje poznámka
Blbouny se žahourem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jMkB
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 14 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 7 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 7 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 13 hodinami
Tématické fráze:
borůvkové knedlíky se žahourem,
jihocesky boruvkovy žahour,
kynuté knedlíky se žahourem,
rozvařené borůvky,
borůvkové knedlíky s žahourem,
žahour z jahod,
knedlíky se žahourem,
borůvkové blbouny,
borůvková klevela,
rozvařené ovoce,
jihočeský žahour,
blbouny,
boruvkové blbouni,
kynute knedlíky s žahourem,
blbouni s boruvkami,
knedlíky s žahourem,
borůvkové knedlíky blbouni,
recept na blbouny,
boruvkova svanda,
blbouni
Suroviny:
mléko,
vejce,
olej,
mouka polohrubá,
cukr,
kvasnice,
sůl,
jahody,
solamyl,
cukr,
máslo
Komentáře (22)
Ešte si to celé tak zo desať krát prečítam
Ale inak ešte raz ďakujem
V žádném případě nejde o stejnou úpravu.