Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pěkně ostré vepřové ocásky s chilli, koriandrem, tymiánem a uzeným česnekem

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 374 kJ /
4 153 kcal
Bílkoviny338,37 g
Tuky270,93 g
Vláknina36,92 g
Cholesterol 954 mg
Sodík 6,78 g
Sůl16,80 g
Sacharidy81,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hmoždíře dáme sůl, kmín, koriandr, fenykl, chilli a drtíme, aby se vše spojilo. Krok 2: Přidáme sušený tymián. Ocásky kuchyňsky upravíme, směs vetřeme do masa, pokapeme olejem a posypeme zbytkem soli. Necháme přes noc naložené v chladu. Krok 3: Druhý den dáme péci do předehřáté trouby. Podlijeme vodou nebo vývarem. Krok 4: Pečeme dozlatova na 220 stupňů. Krok 5: Když začínají ocásky zlátnout, zmírníme teplotu a přidáme do pekáčku přepůlené hlavy uzeného česneku a citrony. Pečeme dokřupava.
Podáváme s kaší bnebo jen tak. Ocásky obíráme s chlebem. Výborné k tomu je pivečko.

Zveřejněno 2. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5x4X

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5x4X

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Anna Kocikova: Aničko, mají někdy jen kusy masa "ocásky dražší" bez kostí a někdy to ,co jsem pekla, ale asi už taky ty s kostí nebudu kupovat, jen ty balíčky - ocásky bez kosti, ty jsou vynikající, někdy na ně narazím, ovšem jsou hned pryč ;-)

Krásně připravená,chutná dobrota:-p:yes::-K
Já už ocásky nekupuji.V poslední době je mívají hodně ořezané,takže v závěru jsem měla vždy více kostí,než masa:-SZloději.

krása:yes::yes::yes:

no tohle je chuťovčička :-p:-p:-p:yes::yes:, ocásky jsem nedávno viděla u řezníka, mrknu ;-);-)

Tématické fráze:
nakladane veprove ocásky, recept na praseci ocasky, uzený vepřový ocásek, vepřové ocásky recept, uzený vepřový ocásek recepty, nakladany veprovy ocasky, maso-ocásky, pečení ocásku bez kosti, praseci ocasky recepty, praseci osasky pečené maso, recepty z prasečích ocásků, co s uzeným ocáskem, omáčka k uzenému ocásku, recepty s koriandrem, co uvařit k uzenemu ocasku, bramborova kase s uzenym ocaskem, uzene masove ocasky s kosti, vepřove z chilli, ostré vepřové, uzené maso s koriandrem

Suroviny:
ocas vepřový, sůl, kmín celý, semínka fenyklová, semínka koriandru, chilli paprika čerstvá, tymián sušený, česnek uzený, citron, olej olivový

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu