Suroviny
Porce: 13 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 761 kJ / 3 050 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,81 g |
Tuky | 94,84 g |
Vláknina | 22,86 g |
Cholesterol | 956 mg |
Sodík | 1,41 g |
Sůl | 3,65 g |
Sacharidy | 431,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do väčšieho hrnca vhodíme kocky bujónu, zalejeme 1 a 1/4l vody (na 500 g ryže) a privedieme k bodu varu. Vodu bude možno treba dosoliť, ale to závisí od vášho bujónu. Každopádne musí byť dostatočne ochutená, aby bola ryža chutná. Do vody môžete pridať aj štipku šafránu, ja som však nemala poruke a chutilo aj bez toho. Za občasného miešania varíme, až kým ryža neabsorbuje všetku vodu.
Krok 2: Ryžu odstavíme, pridáme kúsky masla, parmezán a poriadne premiešame.
Krok 3: Nakoniec primiešame vajíčka, ryža by už v tomto momente mala byť dostatočne vychladnutá, aby sa vaječné žĺtka neuvarili.
Krok 4: Takto pripravenú ryžu rozložíme na veľký tanier a necháme vychladnúť.
Krok 5: RAGU:
Do väčšieho hrnca vlejeme 2-3 šplechy olivového oleja a prihodíme k nemu mleté hovädzie mäso. Mäso chvíľu podusíme a keď zmení farbu z krvavočervenej na hnedkastú, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa udusená, pridáme do mäsa lúpane a nadrobno nakrájané paradajky, kocku cukru a hrášok. Kľudne použite konzervy, je to rýchlejšie ako čistiť paradajky a lúskať hrášok .A hlavne, sú po celý rok. Necháme asi 20minút podusiť. Pridáme očistené strúčiky cesnaku a môžeme nechať dusiť na slabom plamienku. Keď je omáčka uvarená, odstavíme a necháme vychladnúť. Krok 6: Formovanie Arancini:
Z vopred pripravenej ryže odoberieme za hrsť, palcom v strede vytvoríme dierku. Túto dierku pomaly zväčšujeme - gulu otáčame, prst stále vo vnútri a postupne palcom tlačíme na steny guľky. Krok 7: Do vytvorenej jamky vložíme kúsok mozzarely. Ku syru pridáme za lyžicu ragú. Guľu zatvoríme. Hornú časť jemne pritlačíme dostredu a uhladíme. Krok 8: Arancini obalíme v rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Krok 9: Vypražíme a podávame s čerstvým šalátom.
Do väčšieho hrnca vlejeme 2-3 šplechy olivového oleja a prihodíme k nemu mleté hovädzie mäso. Mäso chvíľu podusíme a keď zmení farbu z krvavočervenej na hnedkastú, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa udusená, pridáme do mäsa lúpane a nadrobno nakrájané paradajky, kocku cukru a hrášok. Kľudne použite konzervy, je to rýchlejšie ako čistiť paradajky a lúskať hrášok .A hlavne, sú po celý rok. Necháme asi 20minút podusiť. Pridáme očistené strúčiky cesnaku a môžeme nechať dusiť na slabom plamienku. Keď je omáčka uvarená, odstavíme a necháme vychladnúť. Krok 6: Formovanie Arancini:
Z vopred pripravenej ryže odoberieme za hrsť, palcom v strede vytvoríme dierku. Túto dierku pomaly zväčšujeme - gulu otáčame, prst stále vo vnútri a postupne palcom tlačíme na steny guľky. Krok 7: Do vytvorenej jamky vložíme kúsok mozzarely. Ku syru pridáme za lyžicu ragú. Guľu zatvoríme. Hornú časť jemne pritlačíme dostredu a uhladíme. Krok 8: Arancini obalíme v rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Krok 9: Vypražíme a podávame s čerstvým šalátom.
Zveřejněno 2. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Arancini - rýžové koule plněné hovězím ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gKEj
Moje poznámka
Arancini - rýžové koule plněné hovězím ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gKEj
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 13 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 19 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 22 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 6 minutami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 57 minutami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 1 hodinou
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 2 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 2 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 15 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 15 hodinami
Krenex
dragomirac před 16 hodinami
Tématické fráze:
aranchini,
aranchiny,
italské rýžové koule,
italské arancini,
aranžiny,
aranccini,
aranchini recept,
italské aranchini,
aranžiny italske ryžove,
aranchiny recept,
aranchini recepty,
hovězí ragú recept,
italské jídlo arančini,
aranšíny,
jak se vari na sicilii,
ryzové koule opečené,
arančíni - italské jídlo,
rýžové anrancini,
masové gulky plnené mozzarella,
italsky ryzove koule
Suroviny:
rýže arborio,
voda,
máslo,
žloutek,
parmazán,
sůl,
maso hovězí mleté,
cibule,
rajče sterilované,
hrášek,
česnek,
sýr mozzarella,
cukr,
vejce,
strouhanka,
olej
Komentáře (17)
https://www.google.com/search?tbm=isch&q=arancini+...