Postup přípravy
Zveřejněno 12. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí pupek na bylinkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r5rp
Moje poznámka
Hovězí pupek na bylinkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r5rp
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 15 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 36 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 3 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovezi pupek,
hovězí pupek recept,
hovezi pupek recepty,
hovězí na bylinkách,
skirt steak,
recepty hovězí pupek,
recepty z hovězího pupku,
hovězí pupek uprava,
pomalu pečený hovězí pupek,
hovězí spodní šál recept,
recept na hovězí pupek,
veprovy pupek,
hovězí spodní šál recepty,
polevka z hoveziho pupku,
pečený hovězí pupek,
úprava hovězího pupku,
hovezi hrudni recepty,
recepty na hovězí pupek,
skirt steak recept,
recept hovezi pupek
Suroviny:
pupek hovězí,
olej olivový,
rozmarýn,
tymián,
ořech muškátový,
sůl,
pepř
Komentáře (15)
Máš samozřejmě pravdu, ale české maso z dvouletého býka vyhoví taky. Pak do vakua a na tři týdny do lednice dokáže ten zázrak taky.
No, pravda, zadarmo to není
Dále, jsou dva druhy podávání.
První a doporučený je po odležení nakrájet na prkýnku na tenké plátky. Ono má dlouhé vlákno a je to skoro neukousnutelné.
Druhý je podávat vcelku, podivný zvyk v Česku a možná i jinde, protože co s tím na talíři, když to vzdoruje příborovým nožům.
Pupek nebo jak se tomu taky říká hrudí jsou dva druhy masa. První, vpředu hrudního koše je v Americe skirt, druhý, víc vzadu flank. http://en.wikipedia.org/wiki/Skirt_steak
Liší se jen tím, kterým směrem vede vlákno a napříč vlákna se musí krájet.
To co je na obrázku moc jedle nevypadá, natož "velmi jedle" jak je psáno níže, už vůbec ne
Jídlo má tu výhodu, že když prošvihnete ten správný moment tepelné úpravy, tak maso dodusíte. Akorát budete jídlo podávat minimálně o hodinku později
Vím, o čem mluvím. Zkoušel jsem dělat pupek na minutku 2x
Poprvé jsem sousto zkoušel ukroutit po krokodýlím způsobu, podruhé urvat jako hyena
Z postupu to není příliš znát, tak by mě zajímalo, zda autor opravdu takové kousky poměřuje teploměrem, a pokud ano, tak jakým.
Já mám bodcový teploměr, ale na takové maso je nevhodný, tak proto se ptám
Samozřejmě musí být dokonale očištěno od blan i tlustého na povrchu. Tuk uvnitř naopak pomůže aby maso nebylo suché.
Je to naše oblíbené, ale těžko se shání vcelku a bez kosti, normálně se prodává na polévku a v menších kusech.
Po tomhle úvodu je snad samozřejmý bod a kytička
Jen mám problém.Na tyto"minutky"si netroufám