Kofila řezy
Pokud mezi vaše oblíbené sladkosti patří tyčinky Kofila, pak musíte vyzkoušet tyto řezy, s lahodným krémem a šlehačkou na povrchu. Jsou sice náročnější na přípravu, ale jejich dokonalá chuť za to stojí.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 069 kJ / 4 319 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 122,99 g |
| Tuky | 150,65 g |
| Vláknina | 27,60 g |
| Cholesterol | 2,85 g |
| Sodík | 1,23 g |
| Sůl | 3,27 g |
| Sacharidy | 584,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: Z vajíček na korpus oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme s polovinou cukru z odměřeného množství.
Krok 3: Poté 4 minuty šleháme žloutky se zbylým cukrem. Ke žloutkům přidáme olej a pomalých částech postupně přidáváme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.
Krok 4: Nakonec přidáme bílky. Opatrně promícháme a poté nalijeme na plech.
Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme nejprve na 180 °C 10 minut. Poté teplotu stáhneme na 150 °C a dopékáme 20 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Krok 6: Nalámané tyčinky Kofila, vejce a cukr šleháme nad parou 20 minut.
Krok 7: Po vychladnutí vyšleháme s máslem.
Krok 8: Vychlazený korpus pokapeme rumem, poklademe rozříznutými banány a navrch rozetřeme krém.
Krok 9: Šlehačku vyšleháme s cukrem a ztužovačem. Navrstvíme na povrch řezů (část necháme na dozdobení).
Krok 10: Můžeme ozdobit cukrářskou kartou. Povrch ozdobíme zbytkem šlehačky a dle představivosti.
Zveřejněno 14. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kofila řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oKrX
Moje poznámka
Kofila řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oKrX
Nejnovější recepty
Kokosové sušenky
Přidáno před 29 minutami
Drážďanská štóla
Přidáno před 2 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 12 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí prsa, pečená zelenina a vejce (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jehněčí guláš
stanavokr před 1 hodinou
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 3 hodinami
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 9 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 9 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 9 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 11 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 12 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
bohdana před 12 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
HonzaR před 13 hodinami
Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty,
kofila,
řezy s kofilou,
výborné řezy na plech,
soutěž kofila 2015,
kofila krém,
krem kofila,
kofila.cz,
kofila.cz soutěž,
kofila řez,
moučník s banánem a kofilou,
výborné sváteční řezy,
kofila.cz soutěž 2018,
krém s kofilou,
kofila recept,
kofila buchta,
kofila recepty,
domaci kofila,
kofila soutěž,
kofila soutěž 2018
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
olej,
banán,
rum,
tyčinky,
vejce,
cukr,
máslo,
šlehačka,
cukr vanilkový,
ztužovač šlehačky,
zdobení
Komentáře (29)
nemám! Hlodajú ma pochybnosti!
Ostatne, všetci zabúdame na jedno - pohyb. Neškodí tuk, neškodí maslo, pokiaľ tú energiu zo seba vydám pohybom.
Ale já si upeču, aspoň poloviční,naschvál!
Moc se mi líbí!