Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 834 kJ / 1 155 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,46 g |
Tuky | 2,96 g |
Vláknina | 54,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 574 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 195,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory pokrájíme na kostky a vložíme do vody, přivedeme k varu (nové brambory vkládáme až do vařící vody).
Krok 2: Pak osolíme a přidáme k nim očištěný celer nakrájený na stejné kostky. Vaříme společně doměkka.
Krok 3: Na másle osmažíme na proužky nakrájený pórek.
Krok 4: Když jsou brambory i celer měkké, scedíme je a necháme chvilku odpařit.
Krok 5: Pak k nim přidáme pórek i s máslem, na kterém se smažil a společně rozšťoucháme. Dosolíme podle chuti.
Krok 6: Mražené makrely rozmrazíme ve studené vodě i s obalem, pak je omyjeme a očistíme, odřízneme hlavu, ploutve a ocas.
Krok 7: Osolíme uvnitř i na povrchu, břicho jim vyložíme petrželovými natěmi.
Krok 8: Do pekáčku kápneme olej, dno vyložíme oloupanými na půlkolečka nakrájenými cibulemi a listy petržele, položíme makrely, podlijeme vínem a pečeme v troubě na 250°C nebo pod grilem z obou stran dočervena.
Krok 9: Z makrel vyjmeme petrželové natě a podáváme s výpekem a celerovými bramborami.
Zveřejněno 24. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makrela na cibuli a bílém víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pK1N
Moje poznámka
Makrela na cibuli a bílém víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pK1N
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 10 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 2 hodinami
Krenex
dragomirac před 4 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 4 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 4 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 5 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 5 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 5 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 6 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 6 hodinami
Tématické fráze:
makrela po chorvatsku,
makrela na víně,
kapr na bílém víně,
nakládaná makrela,
makrela na cibuli,
recepty na upravu z makrely,
uprava makrely,
jak upravit mrazenou makrelu,
mražená makrela recepty,
makrela chorvatsko,
pečená mražená makrela,
mrazene makrely co mám ráda recepty,
recept na upravu makrely,
mražená makrela recept na úpravu,
cibule na víně,
grilovana makrela po chorvatsku,
makrely na cibuli,
jak se dělaji makrely v v troubě,
makrela recepty,
jak upravit mraženou na makrelu
Suroviny:
makrela,
olej olivový,
cibule,
pepř,
petrželka hladkolistá,
víno bílé suché,
sůl mořská,
brambory,
celer,
máslo,
pórek,
sůl
Komentáře (10)
Dnes jsem z Makra dovezl platýzy. Koukl jsem, jak tyto rybky s nejjemnějším masem (je to prý první maso, které se dává miminům) dělají na TOP...
No, neměl jsem to dělat!
Pripomenulo mi to, ako sme kedysi v kempe v Chorvátsku grilovali makrelu - tiež sme jej do brucha nacpali petržlenovú vňať...ale s cesnakom.