Domácí ruské vejce
Tato retro lahůdka byla vyhlášeným pokrmem zejména na konci minulého století. Jistě, můžete ji koupit stále v obchodě, nicméně, nebude přece jen chutnat lépe, když ji připravíte doma? A možná i zavzpomínáte...
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 442 kJ / 106 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,68 g |
| Tuky | 7,56 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 99 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 0,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vaříme ve vroucí vodě zhruba 10 minut, poté jej necháme vychladnout a oloupeme.
Krok 2: Zeleninu omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky dle libosti. Sterilovaný hrášek slijeme od nálevu.
Krok 3: Naspod mističky dáme bramborový salát, na něj usadíme vejce a kolem obložíme dle libosti zeleninu a uzeniny se sýrem.
Krok 4: Povrch dozdobíme majonézou, kterou smícháme s trochou hořčice a lákem od okurek. Vše podle vlastní chuti. Posypeme petrželkou.
Zveřejněno 9. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí ruské vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9BV3
Moje poznámka
Domácí ruské vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9BV3
Nejnovější recepty
Oříškové oválky
Přidáno před 1 hodinou
Domácí těstoviny s pečeným kuřetem
Přidáno před 4 hodinami
Mandarinková roláda z bílků
Přidáno před 4 hodinami
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 5 hodinami
Pečená uzená krkovice s bramborovým knedlíkem a kysaným zelí
Přidáno před 6 hodinami
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Červená polévka s pohankou
Bretik před 32 minutami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 2 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 2 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 2 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 2 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 2 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 2 hodinami
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 5 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Vladka321 před 6 hodinami
Linecké cukroví
jarmila58 před 6 hodinami
Tématické fráze:
ruské vejce,
ruske vejce recept,
ruské vejce v aspiku,
jak se dělá ruské vejce,
recept na ruské vejce v aspiku,
ruské vajíčko,
ruska vejce,
ruska vejce recepty,
domácí vejce,
cena domácích vajec,
recept na ruske vejce,
ruské vejce v aspiku recept,
ruske vajce recept,
domácí vejce cena,
rusky vejce,
recept ruské vejce v aspiku,
recept ruske vejce,
ruská vejce v aspiku,
ruský salát,
domácí vejce v aspiku
Suroviny:
vejce,
salát bramborový,
šunka,
salám vysočina,
slanina anglická,
sýr tvrdý,
hrášek sterilovaný,
okurky sterilované,
paprika čerstvá červená,
salát ledový,
majonéza,
hořčice,
okurka čerstvá,
petrželka
Komentáře (31)
S tým prepisom cudzích slov do rustiny máte ciastocne pravdu, ale hned v tomto slove (ak cítate po rusky) je rozdiel, ktorý nezodpovedá tomu, co ste uviedli, pretoze tam nie je druhé "i" zo slova Olivier, ale mäkký znak.
V Italii je to rusky salat, tez ve Spanelsku, Francii, USA a Anglii. V Rusku je to "salat olivier", nebo moskevsky slat.
Mozna ten vyraz "ruske vejce" vznikl prave od onoho "ruskeho slatu".
V Rusku a v bývalom Sovietskom zväze sa volá a volal Salat Olivie (nie Olivier).
Салат Оливье
K Ruskymu vejci: nevim jak moc Rusky je, ale jako dite jsem se mohla po nem utlouct. Jsem rada, ze jsem si ho v nedavne dobe nekoupila, kdyz rikate jak je to ted hnusny a neda se srovnat s tim puvodnim, aspon mi zbyla chutna vzpominka. Uz jsem se zklamala v mnoha "vylepsenych" vyrobcich vcetne salamu, Ruske vejce si tedy radsi taky udelam doma. Bod ode me za vzpominku na skolni leta.
...no a Italové zase říkají vlašskému salátu "ruský salát"
Ak smiem poradiť, do majonézy je lepšia kyslá smotana, ako lák z uhoriek, aj chuťove, ale aj lešie a dlhšie ostane pekne "sedieť" na povrchu.