Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štafetky pro mlsouny

Kdo by neznal štafetky? Tenké pláty lehkého bílkového těsta, promazané kávovým krémem, nakrájené na řezy a nakonec máčené v čokoládové polevě. Nejlepší jsou dobře uleželé, když se chuť korpusu a krému dokonale propojí.

Hodnocení receptu je 4,9 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mneneznas

Náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby tuhnutí a odležení

105 min (90 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí a odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 253 kJ /
3 885 kcal
Bílkoviny66,54 g
Tuky262,07 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 647 mg
Sodík 727 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy310,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Připravíme tři přibližně stejně velké plechy (30×20 cm), které vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Bílky ušleháme s cukrem do husté pěny. Zašleháme mouku a nakonec ořechy. Krok 3: Těsto rozdělíme na tři části. Na každý plech rozetřeme třetinu těsta a dáme péct do vyhřáté vyhřáté trouby při 180 °C. Krok 4: Pečeme asi 10-15 minut, až těsto zezlátne. Poté těsta vyndáme z trouby, ihned vyklopíme na vál a opatrně sloupneme papír. Těsta necháme vychladnout (nejlépe na mřížce). Krok 5: Krém připravíme tak, že šlehačem ušleháme pudink bez vaření v mléce s cukrem dle chuti. Krok 6: Uvaříme silného "turka" (2 plné kávové lžičky kávy na 100 ml vody). Odebereme 3 lžíce silné kávy a vmícháme do pudinku. Šleháme, až je pudink hustý. Krok 7: Pak zašleháme máslo a sypké cappuccino (použijeme prášek - nezalévat vodou). Krém musí být hladký a pevný. Krok 8: Jeden plát těsta potřeme polovinou krému a položíme na něj druhý plát, který opět potřeme krémem a zakryjeme posledním plátem. Necháme ztuhnout v lednici alespoň 3 hodiny. Krok 9: Ostrým nožem nakrájíme obdélníčky, které máčíme v čokoládové polevě a necháme zaschnout na pečicím papíře. Uložíme do lednice a necháme přes noc vychladit a odležet.

TIP: Retro zákusky z bílkového sněhu

Zveřejněno 2. 3. 2010

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Štafetky pro mlsouny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/83Mm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Štafetky pro mlsouny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/83Mm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (57)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

mneneznas: Děkuji za odpověď. Ano, vím, že se bílky šlehají v míse s cukrem, ale ta mísa musí být ponořená ve vařící vodě nebo nad tou vodou? Zatím jsem to nikdy nedělala, tak proto se ptám. Děkuji.

satelit: bílky se nešlehají nad párou, ale jen v míse s cukrem

Bílky se šlehají nad párou? Děkuji.

<3 Mňam:-K

Ahojte :) Chtěla bych se zeptat - nemáte někdo recept na jiný kávový krém než je tady uvedený? :) Děkuju :)

Magda:
V CUKRÁŘSKÉ TECHNOLOGII stojí psáno:
"Štafetky jsou výrobkem, které mají trvanlivost 3 dny od výroby."

Dobrý den, chtěla bych štafetky udělat na vánoce, jak moc dopředu můžu dělat? Dnes je ještě brzo, nebo jak dlouho vydrží? Děkuji

Amira: Jo aha tak už je to jasné. Děkuji moc možná by autorka měla do popisu raději napsat Creme Ole ale asi to všichni pochopili jenom já ne, ještě jsem s ním nedělala tak to neznám :-D. Ještě jednou děkuji moc a už se těším na novou dávku :-p teda jestli se povede :-O

Aja78: Asi jsi měla "obyčejný" puding, ale tady je v surovinách napsáno "puding bez vaření" a ten se opravdu jen šlehá, nevaří a je to tento
http://www.oetker.cz/oetker_cz/file/debi-7pwk4s.cz...

Laďka: Děkuji moc za radu, nikdy jsem to předtím nešlehala mixerém. Určitě to skusím. Koukala jsem na tu zadní stranu ale našla jsem jen návod jak se puding vaří v mléku. Takže se to prostě nevaří jenom vyšlehá až to bude mít konzistenci krému a až pak zmícha s máslem, chápu to správně :-)

casino:

Nie som začiatočník ale ani nejak hodne skusená pekařka ale s týmto postupom som sa stretla prvý krát. Vačšinou sa uvarí puding v mléku necha vychladit a pak zmieša s vyšlahaným maslom. Ja viem že maslo nesaje ale snažila som sa popísat jak to vypadalo aby jste to pochopila.

Aja78: když čtu váš komentář "nejdřív jsem vyělehala maslo a pak přidala mleko ZMÍCHANÉ s pudingem", tak mě napadlo - pokud jste mléko a pudinkový prášek pouze smíchala, tak je jasné že to bude řídké. Mléko s pudinkovým práškem se musí VY/ŠLEHAT (např. ručním mixérem - návod je na zadní straně pudinku), aby to mělo kozistenci pudinku a pak smíchat s máslem.

casino: To množstvo "nastavovadla" je niekedy začiatočníkovi ťažko odhadnúť - vyšľahané maslo je mäkké, šľahaním napenené, až teplé...je ťažké riadiť sa hustotou krému, až v chlade to stuhne.

Aja78:
...máslo nic nenasaje:-))
Máslo má po vychlazení ten krém "podržet". Používat tedy kvalitní máslo, raději ČR (některá zahraniční, i když splňují normu 82% tuku, tak jsou "měkčí")
Když se do vyšlehaného másla přidává "nastavovadlo" (já používám moučné kaše - nejsou tak náchylné k následnému řidnutí krémů) tak se řídit hustotou krému a raději do něj nedávat všechen pudink...

Tématické fráze:
štafetky s kávovým krémem, štafetka kávová recept, domácí štafetky, štafetky, kávové štafetky, štafetky recept, krém na štafetky, krém na štafetky, krém na štafetky, recept na štafetky, těsto na štafetky, zakusek štafetka, dezert štafetky, štafetky z bílku, štafetky krém, recept na domácí štafetky, cukrářské štafetky, moučník štafetka, stafetka, dezert štafetka

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, mouka hladká, ořechy vlašské, pudink vanilkový bez vaření, máslo, cappuccino, káva, mléko, cukr moučkový, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu