Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bešamelové sýrové krokety

Sýrové bašamelové krokety můžete podávat jako chuťovku k vínu nebo jako přílohu k dušenému či grilovanému drůbežímu masu nebo k rybě. Příprava je snadná a výsledek skvělý. Drobné kroketky jsou velmi návykové.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Snadný

Doba přípravy 84 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 4 min

84 min (80 min příprava + 4 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 007 kJ /
2 631 kcal
Bílkoviny114,85 g
Tuky173,24 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 2,60 g
Sůl6,34 g
Sacharidy150,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a uvaříme bešamel. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Přidáme strouhaný sýr a mícháme, dokud se nerozpustí. Krok 2: Hmotu rovnoměrně rozprostřeme na pomoučený vál do 5 mm vysoké vrstvy. Necháme vychladit. Krok 3: Vychladlou hmotu rozkrájíme na čtverečky o rozměrech asi 4x4 cm. Čtverečky obalíme v mouce, jemně našlehaných bílcích a nakonec i ve strouhance. Krok 4: Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Poté necháme okapat na papírové utěrce a ihned podáváme.

Zveřejněno 2. 6. 2012

Poznámka autora Miquel

Sýrové, ve strouhance obalené krokety, můžeme po obalení zmrazit. Smažíme bez rozmrazení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x8on

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x8on

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

charakteristika pokrmu by tu nebyla ? prosím potřebuji poradit :( co mám napsat za charakteristiku:-?:-?:-!:-!:-(

vypadají luxusně:yes::yes::-K

Děkuji za komentáře:-K a body

Luxusní, konečně jako obvykle:yes:.

Super:-p:yes:

Mňam. To si ukládám:yes:

Ukládám:yes::yes:

To bude moc dobré, ale s mírou ;-):yes:

Tématické fráze:
sýrový bešamel, jak se dělá sýrový bešamel, sýrové smaženky s bešamelem, sýrové krokety, jak si dela krokety, recept ze syroveho besamelu, ztahneme z ohne, sýrové krokety recept, sýrový bešamel recept, jak zmrazit krokety, krokety charakteristika, sýrová kroketa, bramborové krokety z besamelu, besamel zloutky, recepty krokety, syrové krokety z mouky, bešamel z rýžové mouky?, jak napsat charakteristiku pokrmu, bešamelove kulicky se syrem, bešamel ze syru

Suroviny:
máslo, mouka hladká, mléko, sýr nastrouhaný, vejce, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu