Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé

Dort, jehož základem je světlý nadýchaný piškot, potřený tvarohovou směsí a zalitý jahodovým želé bude ozdobou každé rodinné oslavy. Nejenže barevné vrstvy na talíři krásně vypadají, ale ta vyvážená chuť vás dozajista dostane.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radiator radiator

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 869 kJ /
1 642 kcal
Bílkoviny42,54 g
Tuky87,14 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 678 mg
Sodík 262 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy167,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do mísy dáme žloutky, cukr, olej, horkou vodou a ušleháme. Krok 2: Do ušlehané pěny lehce vmícháme sníh z bílků a pak postupně přidáváme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Na dno dortové formy dáme pečící papír, sepneme s dortovým rantlem a papír okolo odstřihneme. Krok 3: Těsto do dortové formy nalijeme a rozetřeme. Troubu předehřejeme na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C a piškot pečeme 40 minut. Krok 4: Suroviny na tvarohovou náplň ušleháme a na vychladlý piškot ji natřeme. Jahody v kastrolu rozmixujeme ponorným mixerem, přidáme cukr, želatinu a podle návodu uvaříme. Pak dort zalijeme jahodovým želé a necháme ztuhnout.

TIP: Dva tipy na jednoduché odstopkování jahod

Zveřejněno 24. 3. 2014

Poznámka autorky radiator

Pokud máte více jahod, část jich rozkrojte na půlky, dejte je na tvaroh, ze zbylých jahod uvařte želé a nalijte na dort.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GxDQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GxDQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dortík vypadá nádherně,tak bych ho chtěla udělat,ale nemám jahody.Dá se použít jiné kompotované ovoce.Díky

Krásný dortík, o chuti nemám pochyby :-p:yes:

jarka skrobakova:Díky Jarko:-K

Mílo krásné. Já mám ráda tyhle lehké dobroty :yes::yes::-K:-p

Jardo, tenhle dortík zvládnete levou zadní;-)Díky Vám oběma za bodíky:-K

Myslím,že bych to mohl taky zvládnout,proto ukládám a připisuje bodík:yes:

To je nádhera hned bych si dala:-K:yes:

Tématické fráze:
piškot s jahodami a tvarohem, piskotovy dort s tvarohem, ovocný dort s tvarohem a želé, tvarohovo piškotový dort, piškot s jahodami a želé, piškotový dort s ovocem a tvarohem, zele na dort, piškotovy tvarohový dort, tvarohový piškotový dort, piškotový dort, ovocný dort s tvarohem, piskot tvaroh zele, ovocný dort s želé a tvarohem, tvarohový dort s piškotama, dort s jahodovým želé, nápln do piškotového dortu, piskotovy jahodový dort, piskot s tvarohem, dort smetanové želé, tvarohovy dort s piskoty

Suroviny:
vejce, voda, cukr, olej slunečnicový, mouka hladká, prášek do pečiva, sůl, tvaroh plnotučný, ztužovač tvarohu, cukr, jahody, cukr, želatina červená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu