Piškotový jahodový dort

Irule Kuchařka: Irule

Doba přípravy: 10 minut Moučníky , Nepečené a mražené 0 názorů

Suroviny

3 balení piškotů
3 kelímky zakysané smetany
1 kelímek smetany ke šlehání
4 vanilkové cukry
jahody (případně jiné ovoce)
dortové želé (nemusí být)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme šlehačku a vmícháme do ní zakysanou smetanu a vanilkové cukry.

  2. Dortovou formu vyložíme folií a naskládáme vrstvu piškotů, ovoce a šlehačkového krému. Vrstvy střídáme, dokud nespotřebujeme suroviny. Pokud končíme piškoty, pokapeme je šťávou z kompotu nebo rumem, ať zvláční.
    Pokud končíme ovocem nebo krémem, použijeme dortové želé.

  3. Dáme do chladničky min. na 2 hodiny, nejlépe však přes noc ztuhnout.

Poznámka

Zdroj: Piškotová kuchařka Opavia

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Piškotový jahodový dort

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: piškoty opavia smetanovy dort

Zapomněl/a jsem heslo