Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 588 kJ / 858 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,38 g |
Tuky | 4,38 g |
Vláknina | 19,08 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,43 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 170,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Večer před pečením smícháme v míse kvásek (50 g), žitnou chlebovou mouku (200 g) a vodu (300 ml) do hladkého těstíčka a v zakryté míse necháme v teple do rána.
Krok 2: Ráno (po 10-12 hodinách) má těstíčko zvětšený objem, je velice napěněné a příjemně voní kváskem. Přidáme do něj zbytek surovin (dělala jsem robotem) a umícháme těsto, které necháme asi 3 hodiny v teplé místnosti kynout.
Krok 3: Těsto propracujeme, je-li třeba, mírně podsypáváme moukou. Vytvarujeme bochník, který dáme (dobře pomoučněný) přibližně na 1-1,5 hodiny kynout do ošatky.
Krok 4: Rozehřejeme troubu na 250°C, bochník opatrně vykulíme na plech (s oporou ruky) a při této teplotě pečeme 10 minut. Pak teplotu snížíme na 200°C a asi 35-40 minut dopečeme.
Zveřejněno 3. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celokváskový pšenično-žitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmJ7
Moje poznámka
Celokváskový pšenično-žitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmJ7
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 48 minutami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 13 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 16 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 9 minutami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 7 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 10 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 10 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 11 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 12 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 12 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 13 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 14 hodinami
Tématické fráze:
proč praská chleba,
proč praská chleba při pečení,
pšenicno zitny chleba,
proč praská při pečení chleba,
žitný chléb recept,
pšenicno žitny chleb,
recept na chleba,
robot na chleba,
proč praská chléb,
psenicno zitny chleb recept,
celokvasovy chleba,
celokváskový,
žitný chleba recept,
pšenično žitný chleba recept,
chleba při pečení praská,
proč chleba praská,
recept na žitný chleba,
proč mám u chleba vzduchovou bublinu,
proč při pečení praská chleba,
proč při pečení praská chléb
Suroviny:
voda,
kvas žitný,
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
sůl,
kmín celý
Komentáře (68)
Děkuji
http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/chleby_...
Někdy se mi v chlebu pod kůrkou po upečení objeví vzduchová bublina,
Zdenko, jiný chleba než je tenhle nepeču