Koláč Jamajka
Lahodný dezert inspirovaný karibskými chutěmi. Spojení kakaového korpusu, nadýchaného krému s rumovým aroma a čokoládovou polevou, vytváří neodolatelnou kombinaci. Tento zákusek potěší každého milovníka chutí s kapkou exotiky.
Suroviny pro 1 plech
malý hluboký plech 40x30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 302 kJ / 7 720 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,65 g |
Tuky | 508,60 g |
Vláknina | 45,40 g |
Cholesterol | 2,28 g |
Sodík | 827 mg |
Sůl | 2,39 g |
Sacharidy | 650,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko a smetanu přivedeme k varu. Přidáme cukr krupici, krátce povaříme. Přidáme cukr, rumové aroma a kokos. Necháme vychladnout.
Krok 2: Troubu zapneme na 170 °C.
Krok 3: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 4: Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky a znovu prošleháme. Do této hmoty přidáme sníh z bílků, prosátou mouku s kypřicím práškem a kakaem. Vše opatrně promícháme.
Krok 5: Polovinu těsta nalijeme do vymazané formy, dáme vrstvu krému a znovu vrstvu těsta.
Krok 6: Pečeme asi 45 minut při 175 °C.
Krok 7: Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou.
Zveřejněno 30. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč Jamajka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6ykQ
Moje poznámka
Koláč Jamajka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6ykQ
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 15 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 21 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 9 minutami
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 15 minutami
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 32 minutami
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 50 minutami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
janatka před 2 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 2 hodinami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 2 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 3 hodinami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 4 hodinami
Tématické fráze:
dort jamajka,
nedopečený koláč,
jamajka dort,
jakou mouku použit na pečení koláče?,
čokoláový krém,
levný krém na koláč,
jamajka dort recept,
levný krém,
cokoladovy krem ladi hrusky,
čokoládový krém od ládi hrušky,
čokoládový krém od ládi hrušky,
kakaovy dulkovy kolac s pudinkem,
jamajsky kolac - recept,
kolače - jakou mouku použít,
jakou mouku na koláče,
kolač jako dort,
moucnik jamajka,
jamajka moučníky,
ovocný dort jamajka,
pečivo jamajka
Suroviny:
máslo,
cukr,
vejce,
mouka polohrubá,
kakao,
kypřící prášek do pečiva,
šlehačka,
mléko,
krupice,
cukr,
kokos strouhaný,
rumové aroma,
poleva čokoládová,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (18)
No, řek bych, že pšeničnou hladkou, páč na Jamajce je nejdostupnější